Den svenske verdensstjerne Zlatan Ibrahimovic er i sorg efter at have mistet en nær ven til en kræftsygdom.

Den hollandske journalist og pressechef Thijs Slegers har mistet livet mandag i alder af 46 år, da han tabte kampen mod leukæmi.

Zlatan Ibrahimovic lærte Thijas Slegers at kende tilbage i 2001 i Ajax, hvor den dengang unge angriber ikke havde andre at gå til end ham.

»Om jeg husker det møde? Det vil jeg altid huske. Han var den eneste ven, jeg havde i Holland, da jeg følte mig fortabt. Jeg var ung og forvirret, og jeg havde ikke rigtig nogen der. Så kontaktede en journalist mig. På det tidspunkt var journalister ikke mine venner, de var mine fjender,« sagde en meget følelsesladet Ibrahimovic i et tv-program i forrige måned, som du kan se i videoen herunder.

Her fældede Milan-stjernen en tåre, da han var med i programmet på en forbindelse, hvor han deltog sammen med netop Thijs Slegers med temaet om, at der skulle rekrutteres flere blod- og stamcelledonorer i Slegers hjemland.

»Jeg skrev selv om Thijs i min bog. Han fik en plads i mit hjerte fra det øjeblik af. Jeg vil bare sige, at jeg elsker dig, min ven,« fortsatte Ibrahimovic, mens han tørrede tårerne væk.

Thijs Slegers dødsfald blev bekræftet af den hollandske storklub PSV mandag. I 2015 startede han som pressechef i klubben, og i 2020 blev han diagnosticeret med akut leukæmi.

»Klubben tænker på hans familie og alle pårørende og ønsker alle styrke, når de håndterer dette store tab,« skriver PSV på klubbens hjemmeside i forbindelse med, at de bekræftede dødsfaldet.