Han blev ganske vist kun nummer 13 i årets Ballon d'Or-afstemning, men hjemme i Sverige har Zlatan Ibrahimovic vundet Guldbollan 11 gange. Og i år besluttede man oven i købet at hædre det aldrende fodboldikon med en tre meter høj statue, som skal stilles op udenfor Friends Arena i Stockholm. Men hovedpersonen havde selv et vigtigt krav til statuen, som nu er ved at blive udformet.

Zlatan krævede, at han skulle afbildes med bukserne på.

»Ja, jeg tror, at han en af gangene sagde 'der er en kun en person i hele verden, som får lov til at se mig nøgen'. Og det måtte jeg bare føje mig,« fortæller skulptøren Peter Linde til aftonbladet.se om samarbejdet med nutidens største svenske fodboldspiller.

Et samarbejde, der ikke er forløbet helt gnidningsløst. Eksempelvis ville kunstneren gerne Zlatan op på en platform, så statuen var udenfor rækkevidde for eventuelle vandaler.

»Han er jo så at sige usvensk. Så der kommer helt sikkert megen vrede og djævelskab. Jeg håber bare, at de ikke ødelægger skulpturen. Først havde jeg tænkt mig at sætte den højt, som man kan se på skitserne. Men jeg tror, at han selv sagde, at han synes, at man skal kunne sidde og stå foran den, så man kan se sig, når man vil fotograferes foran den,« forklarer Peter Linde.

Statjuen bliver først stillet op i slutningen af næste år, men Zlatan følger interesseret med i processen. Således har han for nylig været i studiet og set, hvor langt arbejdet er kommet.

Og med vanlig beskedenhed drager han på Instagram paralleller til en anden kendt statue:

»Når du kommer til New York, så har du Frihedsgudinden, når du kommer til Sverige, har du Zlatan-statuen.«

Javisst...

Andre læser også