Real Madrids ny træner, Zinedine Zidane, går til opgaven med motivation og håb. Klubben skal spille positiv fodbold, og så skal den frem for alt vinde.
Real Madrids ny træner, Zinedine Zidane, går til opgaven med motivation og håb. Klubben skal spille positiv fodbold, og så skal den frem for alt vinde. Foto: GERARD JULIEN

Real Madrid skal spille positiv fodbold, holdet skal angribe - og så skal det frem for alt vinde.

Det slog Real Madrids ny træner, Zinedine Zidane, tirsdag fast efter sin første træning med klubbens førstehold.

Den spanske kongeklub valgte mandag at fyre Rafael Benitez som træner, efter at holdet søndag spillede 2-2 mod Valencia. Det uafgjorte resultat betød, at holdet tabte yderligere et skridt i jagten på Atlético Madrid og FC Barcelona i toppen af den spanske række.

»Jeg har klare mål, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at nå disse mål. God fodbold har altid været et kendetegn for denne klub. Og så er det helt afgørende, at vi vinder. Målet er at vinde Champions League,« slog Zinedine Zidane fast efter den første træning ifølge BBC.

FILE FRANCE SPAIN SOCCER REAL MADRID

Det med at vinde er det i de senere år ikke altid gået lige godt med.

Real Madrid er ganske vist stadig den klub, der har vundet det spanske mesterskab flest gange - nemlig 32. Men FC Barcelona har i de senere år halet gevaldigt ind på dem. Katalanerne er oppe på 23 mesterskaber.

I de seneste syv sæsoner har Real Madrid kun vundet mesterskabet en enkelt gang - i 2012. Det er alt for lidt i klubbens selvforståelse.

familien zizou

FC Barcelona har i samme periode vundet mesterskabet fem gange og Champions League tre gange. Real Madrid har til sammenligning vundet Champions League én gang i de seneste syv år - i 2014.

En af mange forklaringer er Josep Guardiola, som var træner for FC Barcelona fra 2008-12. Han kom som træner fra FC Barcelonas B-hold og fik straks enorm succes.

Zinedine Zidane har været træner for Real Madrids B-hold, og derfor ligger sammenligningen mellem ham og Josep Guardiola lige for.

Men den 43-årige franskmand er helst fri for den.

»Guardiola er Guardiola. Han har opnået fantastiske ting, men jeg sammenligner mig ikke med ham. Jeg sammenlignede ikke mig selv med nogen, da jeg var spiller, og det har jeg heller ikke tænkt mig at gøre nu,« sagde Zinedine Zidane tirsdag.

Spørgsmålet er så, hvilke spillere den tidligere verdensstjerne vil bruge for at nå sine mål.

SOCCER-SPAIN/REAL-BENITEZsdhsdhxzcgh

Fløjen Gareth Bale er efter sigende meget ked af, at Rafael Benitez blev smidt på porten efter kun et halvt år i klubben.

Rafael Benitez besøgte i sommerpausen personligt Gareth Bale, hvor han opfordrede waliseren til at blive i klubben efter en sæson, hvor han ikke spillede op til sit bedste, og hvor han på et tidspunkt havde fået Real Madrids publikum på nakken.

Zinedine Zidane beroligede tirsdag dog Gareth Bale.

»Jeg forstår, han måske er ked af fyringen af Benitez, for han var en vigtig træner for ham. Men jeg har tænkt mig at behandle Bale lige så godt, som Benitez gjorde. Han er en fænomenal spiller, og jeg vil give ham al den støtte og kærlighed, han har brug for, så han kan spille godt,« sagde Zinedine Zidane.

Det kan han også godt få brug for.

Der er ganske vist dem, der mener, at der er brug for en større udrensning i Real Madrid-truppen, som har virket mæt og træt siden Champions League-sejren for halvandet år siden. Men det kan blive svært fo Zinedine Zidane at styrke sit hold ved at købe nye spillere.

Barcelona-avisen El Mundo Deportivo har i november bedt det internationale fodboldforbund (FIFA) undersøge, om ikke både Real Madrid og Atlético Madrid skal have forbud mod at købe nye spillere, ligesom FC Barcelona havde det i hele 2015. Årsagen er, at hovedstadsklubberne skal have overtrådt de samme regler, som FC Barcelona tidligere havde gjort ved at skrive kontrakter med mindreårige spillere.

Sker det, må Real Madrid altså klare sig med de spillere, de har. Men det er Zidane også parat til.

»Truppen virker fokuseret, glad og klar. Jeg har selv en god følelse, men forberedt på alt er en træner aldrig - og navnlig ikke én, der ikke har været træner på dette niveau før. Men jeg har motivation og håb, og det vil bære mig langt,« forudser han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.