Ligesom Danmark er Sverige i fare for ikke at kvalificere sig til næste års EM-slutrunde i Frankrig efter 1-4 hjemme mod Østrig, der til gengæld er klar til EM.

Sverige var lidt for venlige på Friends Arena i Stockholm, da Østrig var på besøg, og derfor kan det blive svært at komme med til EM i fodbold til næste år.

Østrig vandt fortjent 4-1, og dermed dumpede Sverige ned på tredjepladsen i kvalifikationsgruppe G inden de to sidste kampe.

Allerede efter ni minutters spil kom gæsterne foran, efter at svenskernes Kim Källström satsede alt for kraftigt på at prikke bolden fra Zlatko Junuzovic. Og da aktionen foregik i det kriminelle felt, pegede kampens dommer, Carlos Velasco Carballo fra Spanien, på pletten.

Den svenske målmand, Andreas Isaksson, er både dygtig og rutineret, men han er nogenlunde lige så dårlig til at redde straffespark som hollændernes Jasper Cillessen. Og Østrigs David Alaba fik da også narret Isaksson til at kaste sig til sin venstre side, hvorefter Bayern München-spilleren placerede sit skud i modsatte side.

Syv minutter før pausen blev det 2-0, da et østrigsk indkast blev forlænget til bageste stolpe, hvor Martin Harnik headede bolden forbi Andreas Isaksson.

I anden halvleg havde Marcus Berg en kæmpe mulighed for at bringe Sverige tilbage i kampen, men hans helflugter fra tre meters afstand vippede Østrigs målmand, Robert Almer, over mål.

I stedet blev det 12 minutter før tid til 3-0, da Marc Janko scorede på oplæg fra David Alaba. Martin Harnik øgede til 4.0, inden Zlatan Ibrahimovic fik pyntet på resultatet.

Dermed har Østrig for første gang nogensinde kvalificeret sig til en EM-slutrunde. Alpelandet har ganske vist deltaget en gang før, men det var i 2008, hvor landet sammen med Schweiz arrangerede slutrunden. Begge hold iøvrigt ud efter puljespillet ved den lejlighed.

Nu er Østrig med igen, mens Sverige kun ligger nummer tre i kvalifikationspuljen, fordi Rusland samtidig vandt 7-0 over Liechtenstein. Da Montenegro også slog Moldova, er Sverige kun foran Montenegro med et enkelt point.

Sverige mangler i de to sidste kampe Moldova og Liechtenstein, og de kan stadig gå forbi Rusland, som er to point foran, og som mangler Montenegro og Moldova.

Montenegro mangler foruden Rusland også Østrig, men i værste fald bliver Sverige altså kun nummer fire i puljen, og i så fald går de definitivt glip af EM.