Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Anklagemyndigheden har tiltalt den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner for yderligere to forhold i forbindelse med den dramatiske taxitur i begyndelsen af september.

Nu er fodboldstjernen også tiltalt for ikke at have brugt sikkerhedssele under turen. Det fremgår af anklageskriftet.

Han er desuden tiltalt for at have forladt taxien uden at have betalt for turen, som kostede 52 kroner.

 

Foto: Åserud, Lise
Vis mere

Den 2. november skal Nicklas Bendtners sag for retten i København. Han er ud over de ovennævnte forhold tiltalt for mild vold, efter at han - ifølge anklageskriftet - først har slået taxichaufføren i hovedet med knyttet næve - og derefter sparket den liggende chauffør i hovedet.

Den danske Rosenborg-angriber er tiltalt efter den danske straffelovs paragraf 244. En paragraf, der benævnes 'den milde voldsparagraf'.

I den lyder det: 'Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.'

Episoden opstod, da Bendtner og hans kæreste, Philine Roepstorff, tog en taxi hjem fra en bytur i det indre København. Der opstod en kontrovers, som endte med at koste chaufføren dobbelt kæbebrud.

Ifølge et Instagram-opslag fra Philine Roepstorff handlede Nicklas Bendtner i selvforsvar, da parret blev forsøgt overfaldet af taxichaufføren.

Taxichaufføren, der kræver erstatning af fodboldstjernen på grund af tabt arbejdsfortjeneste, er tiltalt for forsøg på vold. Ifølge Philine Roepstorff kastede han en flaske efter parret. Han er desuden blevet tiltalt for at have talt i håndholdt mobiltelefon under kørsel.

30-årige Bendtner har via sin advokat, Anders Nemeth, erklæret sig uskyldig i tiltalen for mild vold.

Retssagen er berammet til fredag den 2. november, og der er sat tre timer af til sagen.

Andre læser også