FC København er ude af pokalturneringen efter en kæmpe fiasko. 1. divisionsmandskabet Nykøbing FC leverede en vaskeægte sensation, da de besejrede storklubben med hele 3-0.

Københavnerne var allerede bagud efter 19 minutter på to mål af hjemmeholdets Sebastian Koch.

Jess Thorups mandskab var fuldstændig lammet og overlod alt initiativ til Nykøbing, der gladelig tog imod muligheden med flot fodbold.

Thorup havde givet flere reserver chancen i et opgør, som FC København på papiret var storfavoritter til, men han måtte allerede handle efter de to mål.

Rasmus Højlund og Pierre Bengtsson blev flået ud efter 26 minutter. Ind kom Jens Stage og Victor Kristiansen.

Efter pausen smed FCK flere profiler i aktion, og det hjalp på spillet, men som tiden gik, holdt Nykøbing stand på trods af at være presset i bund.

Sejren var ret beset aldrig i fare. Og så kunne Nykøbing juble over sensationen efter de 90 minutter, da Mathias Kristensen listede 3-0-scoringen i kassen.

Københavnerne leverede i weekenden en elendig indsats hjemme mod FC Midtjylland i Superligaens topopgør. På trods af et rødt kort til gæsternes Evander kunne hjemmeholdet ikke udnytte overtalssituationen. I stedet tabte man 0-1 på hjemmebane i Parken.

Og nu kan man tilføje endnu en nedtur på blot få dage.

Nykøbing har ellers fået en blandet start på 1. division med tre sejre, tre uafgjort og tre nederlag i sæsonens første ni kampe, men det kunne man ikke se mod Superligaens nummer to.

De kom aldrig i gang mod det undertippede mandskab.