Foto: PETER STEFFEN
Hvad der før nytår blev kaldt for pressespekulationer af William Kvist selv, kan ikke andet end tolkes som en realitet efter weekendens Bundesliga-premiere. Her var den danske landsholdsprofil igen udeladt af Stuttgart-truppen, hvor han lige nu er fjerdevalg til de centrale midtbanepladser.

Foran ham står Moritz Leitner, Christian Gentner og Rani Khedira. Værre endnu er det, at Stuttgart er tæt på at lukke en aftale med Carlos Gruezo fra Ecuador, som også vil overhale Kvist i rækkefølgen.

Derfor er William Kvist selv gået på jagt efter en udvej fra Stuttgart, og en engelsk klub ligner nu bedste bud som næste destination. BT erfarer, at der er konkret dialog mellem West Ham og Stuttgart. West Ham-manager Sam Allardyce har brug for forstærkning til midtbanen, hvor Hammers lige nu ligger under nedrykningsstregen. Der kunne blive tale om en lejeaftale med en købsoption på 12 mio. kr til sommer.

Franske Evian har også været på banen med et konkret bud, men det var i den lave ende og er blevet afvist af både Stuttgart og Kvist-lejren. Stuttgarts sportsdirektør Fredi Bobic åbnede søndag over for lokalavisen Stuttgarter Nachrichten, at et Kvist-skifte kan komme på tale.

- Der kan ske flere ting den næste uge. Både med William og med andre ting. Jeg vil ikke udelukke noget som helst, men vi er fint tilfredse med truppen lige nu, sagde Bobic diplomatisk.

Fremtiden i Stuttgart så ellers lysere ud for William Kvist, da Bruno Labbadia blev fyret i efteråret. Afløseren Thomas Schneider smed straks Kvist tilbage i startopstillingen, men langsomt er midtbaneprofilen gledet ud i kulden igen. I den sidste kamp før vinterpausen var Kvist ikke med i Stuttgarts trup, selv om han var fit, og det samme var tilfældet i weekendens 1-3 nederlag til Wolfsburg.

Kvist var sidst i aktion på Stuttgart-holdet den 7. december, da han fik de sidste ti minutter i 4-2 sejren over Hannover 96. Det er i alt blevet til blot 932 spilleminutter i denne sæson for landsholdsspilleren. William Kvist forklarede før jul, at det var nederlagene til Borussia Mönchengladbach og Schalke 04 på en uge i slutningen af november, der sendte ham ud på bænken.

- Træneren var nødt til at reagere, og han sendte mig og flere andre spillere på bænken. Siden har det desværre ikke ændret sig, men det er anderledes end sidste gang, sagde Kvist til Tipsbladet i december.

Stuttgarts nye træner Thomas Schneider bekræftede efter nederlaget lørdag, at man er tæt på at hente Carlos Gruezo som ny central midtbanespiller.

- Han er en dygtig spiller, som vi har fulgt et stykke tid. Der kan sagtens falde noget på plads, sagde Schneider.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.