Stærkt, drenge!

William Kvist var ovenud lykkelig for den danske 5-1-sejr i Irland, som kom efter en chokstart, hvor Irland kom foran efter fem minutters spil.

»Den her kamp kræver så mange boller. Vi kom bagud, men spillede dem alligevel af banen på det her stadion ved at komme tilbage. Det er jeg meget stolt over,« sagde William Kvist til Kanal 5 efter kampen.

Kort tid efter blev han afbrudtt af et par holdkammerater, der badede ham i det, der lignede øl. En uventet drejning, men ikke desto mindre et stærkt følelsesmæssigt øjeblik, som med al tydelighed viste, hvor meget sejren betyder.

Så kunne interviewet fortsætte.

»Jeg har været nervøs i lang tid. Vi ved, hvor svært det var i Parken (i første playoffopgør mod Irland, der endte 0-0, red.), men vi viste meget stor karakter. Vi viste, at vi er klart bedre. Det var en fornøjelse,« sagde William Kvist til tv-kanalen.

 

Danmark var sin modstander totalt overlegen kampen igennem og vandt ikke mindst takket være et hattrick af Christian Eriksen, som sprang 12-skalaen i BTs bedømmelse af de danske drenge.

Storsejren betyder, at Danmark er klar til VM i Rusland, som bliver afviklet til næste sommer.