Arsene Wengers sæson sluttede alligevel med en lille optur, da Arsenal vandt FA Cup-finalen over mestrene fra Chelsea med 2-1.

Det har ellers været en hård sæson for den franske manager, som for første gang i sine mere end 20 år i Arsenal sluttede uden for top fire. Kritikken har haglet ned over manageren, og både fans og visse eksperter har krævet hans hoved på et fad.

»Den manglende respekt, jeg har oplevet fra nogen, har været en skændsel, og det vil jeg aldrig acceptere. Jeg kommer aldrig til at glemme det.«

»Jeg har ikke noget imod kritik, for vi har et offentligt job. Jeg mener, der er forskel på at blive kritiseret og blive behandlet på en måde, som mennesker ikke fortjener,« sagde Arsene Wenger inden opgøret.

Men han fik givet igen med 2-1-sejren i FA Cup-finalen.

Alexis Sanchez jublede. Chelsea-spillerne stoppede op. Og linjedommeren havde sit flag i vejret. Var der mål, eller var der ikke mål? Det skulle dommer Anthony Taylor lige bruge et minuts tid på at diskutere med sin linjedommer, og så pegede han mod midten. Alexis Sanchez kunne juble over sit 1-0-mål. Arsenal var i front efter bare fem minutter.

Se alle højdepunkterne fra opgøret herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

FA Cup finalen mellem Chelsea og Arsenal bød på alt godt fra fodboldens verden, og det hele endte med 2-1 sejr til Arsenal.

Men det var et mål af den diskutable slags, for Sanchez ramte bolden med hånden, og Aaron Ramsay var i offsideposition, men da chileneren selv tog bolden, vurderede dommerne, at det kunne godkendes.

Det var ikke ufortjent. Arsenal dominerede nemlig store dele af første halvleg og havde flere gode chancer. Mesut Özil skulle have scoret efter et kvarter, da han fik bolden over Thibaut Courtois, og der havde også været mål, hvis ikke Gary Cahill havde reddet på stregen.

Og efter 20 minutter headede Danny Welbeck så et hjørnespark på stolpen, inden han igen havde en mulighed ti minutter senere. Men her blev vinklen for spids til at kunne passe Courtois i Chelsea-målet.

Taktstokken skiftede hånd i anden halvleg. Chelsea kom bragende ud fra start, og her kunne Victor Moses have udlignet fem minutter efter pausen, da han bankede et fladt spark mod mål, men blev pareret ud af David Ospina.

Derfra blev det sværere for Chelsea at skabe det store, og måske var det derfor, at Victor Moses forsøgte at snyde sig til et straffespark med 22 minutter tilbage. Men den hoppede dommer Taylor ikke på. Og det kostede Moses et gult kort mere og dermed en udvisning.

Så lignede det en sikker Arsenal-sejr, men Diego Costa ville skabe ravage. Et kvarter før tid slog den iltre spansk-braslianer til, da han fik afsluttet i feltet og via Per Mertesackers fod fik sendt 1-1-målet i nettet.

Men det holdt kun i kort tid. Aaron Ramsay blev nemlig den store helt, da han fløj ind i et indlæg fra Olivier Giroud og headede sejrsmålet i nettet. Diego Costa kunne til sidst have udlignet, og Mesut Özil kunne i den grad også have lukket kampen, men det endte 2-1. Og så kunne Arsene Wenger ellers juble.