Arsenals manager opmuntrer sin danske angriber efter assist og straffescoring i sejren over West Bromwich Albion.

Det var ikke kun danske fans og medier, der nærstuderede Nicklas Bendtner mere end alle andre spillere, da West Bromwich onsdag aften blev slået ud af Capital One Cup af Arsenal.

Også manager Arsène Wenger havde et vågent øje til sin danske angriber, der var tilbage i startopstillingen efter 935 dages fravær fra listen med de 11 udvalgte. Det blev fejret med 120 minutters spilletid, en assist i den ordinære spilletid og en straffesparksscoring i den afsluttende duel fra 11-meter-pletten.

- Generelt spiller han en god kamp for en spiller, der ikke har spillet i så lang tid alene fremme. Han gjorde det rigtig godt, sagde Arsène Wenger efter den samlede 5-4-sejr, der giver et møde med Chelsea i fjerde runde.

Manageren blev også spurgt til en situation, hvor Nicklas Bendtner var alene igennem med West Bromwich' målmand og kunne afgøre kampen i ordinær spilletid. Men danskeren tøvede og blev tacklet bagfra, inden han fik afsluttet.

- Han tog sig for god tid. Det, der skete for ham, er det, der sker for mange angribere, når de har for meget tid til at score. De venter og venter, og de venter så for lang tid. Men generelt spillede han godt, forsvarede Wenger.

Han var også tilfreds med de medrejste Arsenal-fans' støtte til Nicklas Bendtner, selvom hjemmeholdets fans lagde et tungt pres på danskeren, da han iskoldt scorede på London-holdets første straffespark den afsluttende konkurrence.

Wenger var ikke overrasket over danskerens kølighhed i situationen.

- Én ting, man aldrig skal stille spørgsmålstegn ved omkring ham, er hans selvtillid. For Nicklas Bendtner er det vigtigste at holde sig klar fysisk, så har han sit talent ved siden af det. I kender ham godt her i England. For ham er det vigtigt, at han er konstant i ilden, og at han arbejder hårdt fysisk, for han har topkvaliteterne, lød rosen til den 25-årige angribers talent.

Nicklas Bendtner spillede sin forrige kamp for Arsenal den 20. august 2011 i et kort indhop mod Liverpool. Hans forrige kamp i startopstillingen var den 5. marts 2011. Hans seneste mål kom i en pulje med tre mod Leyton Orient den 2. marts 2011 i en FA Cup-kamp.