Lyt til artiklen

Gary Speed er død i en alder af kun 42 år. Han blev fundet død i sit hjem her til morgen.

Wales har mistet en landstræner og to drenge har mistet deres far. Her til morgen blev den 42-årige Gary Speed fundet død i sit hjem i Chester. Det lokale politi bekræfter, at der ikke er nogen mistænkelige omstændigheder omkring dødsfaldet.

I følge The Sun har politiets talsmand også bekræftet, at Speed har hængt sig selv.

- Jeg kan ikke forstå nyheden om Gary Speed. Vi vinkede til hinanden for et par dage siden, da vi satte vores børn af ved skolen. Jeg er helt følelsesløs. Det er så trist. Vi boede tæt på hinanden, og vi kendte hans familie. Han efterlader sig to sønner. Tragisk, skriver en chokeret Michael Owen om dødsfaldet på twitter.

Speeds tidligere landsholdskollega Robbie Savage kan heller ikke forstå den tragiske nyhed:

- Jeg talte med ham i går morges, og han havde det fint. Det er kun tre uger, at han kom for se mig danse i Strictly (come dancing - det britiske Vild med Dans, red.). Ingen kan tro på det, vi er alle rystede og lammede, siger Savage til The Sun.

Gary Speed er den walisiske spiller med næstflest landskampe, kun overgået af målmandslegenden Neville Southall. Han fik 85 kampe i landsholdskarriere, der var 14 år. Han blev også den første spiller i Premier League, der nåede mere end 500 kampe. Speed spillede undervejs i klubberne Leeds, som han blev engelsk mester med i 1992, Everton, Newcastle, Bolton og Sheffield United, hvor han stoppede den aktive karriere i 2010, men siden blev han manager i klubben. 

Han blev udpeget til ny landstræner for Wales for mindre end et år siden i december 2010. I den rolle har han senest ført holdet frem til fire sejre i de seneste fem kampe.