Jannik Vestergaard, der til daglig spiller i Bundesliga-klubben Hoffenheim, undrer sig over, at der ikke er fundet plads til ham på det danske landshold, hvis midterforsvar i øjeblikket er hårdt skadesplaget. I stedet må han 'nøjes' med at spille på U21-landsholdet, der i to playoff-kampe til næste sommers EM møder Island.
Jannik Vestergaard, der til daglig spiller i Bundesliga-klubben Hoffenheim, undrer sig over, at der ikke er fundet plads til ham på det danske landshold, hvis midterforsvar i øjeblikket er hårdt skadesplaget. I stedet må han 'nøjes' med at spille på U21-landsholdet, der i to playoff-kampe til næste sommers EM møder Island. Foto: HENNING BAGGER

På trods af mange skader i A-landsholdets midterforsvar har Morten Olsen ikke fundet plads til U21-landsholdets anfører og ubestridte leder, Jannik Vestergaard, i den trup, som de næste dage udfordrer Albanien og Portugal i EM-kvalifikations-turneringen.

- Jeg undrer mig, siger Jannik Vestergaard og tilføjer:

- Jeg ville rigtig gerne have spillet på A-landsholdet. Men jeg får intet ud af at være frustreret. I stedet vælger jeg at bruge mine kræfter på U21-landsholdet. Opgaverne her er også spændende. Vi står overfor to playoff-kampe til næste sommers EM-slutrunde mod Island. Det vil være stort, hvis adgangsbilletten kommer i hus. For så har vi stadig chancen for at kvalificere os til OL (i Rio de Janeiro i 2016, red.).

Fra en neutral iagttagers synsvinkel havde det været mere oplagt for Morten Olsen, at udtage Jannik Vestergaard fremfor Jores Okore eftersom sidstnævnte på grund af en alvorlig knæskade ikke har spillet kampe for sin engelske klub Aston Villa siden september i fjor.

- Jeg har ikke fået nogen forklaring af Morten Olsen, siger Jannik Vestergaard, der debuterede i august 2013 på A-landsholdet i en udekamp i Gdansk mod Polen.

Efterfølgende spillede han i sidste sæson omkring 20 førsteholdskampe for sin tyske Bundesliga-klub TSG 1899 Hoffenheim.

I denne sæson har Jannik Vestergaard imidlertid haft det sværere eftersom han i midterforsvaret er blevet udfordret af den bosniske landsholdsspiller Ermin Bicakcic, som Hoffenheim købte i sommer.

- Ikke desto mindre har jeg fået spilletid i fire af vores syv kampe i Bundesligaen. Der er dog ingen tvivl om, at jeg gerne ville have haft endnu flere minutter på banen end tilfældet er, siger Jannik Vestergaard.

Han har kontraktudløb  i Hoffenheim, der indtager en øjeblikkelig andenplads efter Bayern München i tysk fodbolds bedste række, i sommeren 2016 og har intentioner om at overholde sine kontraktlige forpligtelser.

- Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at tage sorgerne på forskud. Selvom jeg da godt ville have haft endnu mere spilletid, opfatter jeg ikke min situation dernede som kritisk. Jeg skal nok få mine kampe. Men går mine forventninger ikke i opfyldelse, er det klart, at jeg må kigge mig efter et andet sted at spille. Så langt er tingene dog langt fra kommet endnu, siger Jannik Vestergaard.

U21-landsholdets træner Jess Thorup er vidende om Jannik Vestergaards undren over, at Morten Olsen ikke har udtaget ham.

- Jeg kan godt forstå, at Jannik er skuffet. Men Morten har ikke plads til alle i sin trup, siger Jess Thorup, der ved torsdagens U21-træning havde alle sine spillere til disposition.

- Tidligere på ugen sad Andreas Cornelius, Danny Amankwaa og Riza Durmisi over med overbelastningsskader. Men de er alle klar, siger Jess Thorup, der ser frem til de to EM-playoff-kampe mod Island.

- Jeg både håber og tror, at vi vinder samlet og dermed kvalificerer og til EM. Men det er en modstander, som vi ikke må undervurdere, siger Jess Thorup.

---

FAKTA: U21-EM

# Danmark spiller fredag 10. oktober og tirsdag 14. oktober to kampe mod Island. Den samlede vinder af disse to opgør kvalificerer sig til næste sommers U21-EM i Tjekkiet.

# Spanien er forsvarende mester. I finalen ved U21-EM sidste år i Israel vandt de 4-2 over Italien.

# De fire semifinalister ved næste sommers U21-EM, hvor i alt otte landshold deltager, kvalificerer sig til OL 2016 i Rio de Janeiro.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.