En særlig detalje fra den stærkt omtalte retssag mod Manchester City-stjernen Benjamin Mendy har vakt stor opsigt.

Den franske VM-vinder i 2018 er på anklagebænken i en sag om voldtægt og en sag om forsøg på voldtægt.

28-årige Mendy har ganske sandsynligt en glubende og nærmest uhyggelig sexappetit, som altså muligvis også har været grænseoverskridende og strafbar, hvilket retten i Chester i England skal tage stilling til.

I den ene sag, den om fuldbyrdet voldtægt, skal Mendy have forgrebet sig på en kvinde, som han lokkede ind på sit værelse efter en af de mange store fester, han har været vært for i sit luksushus uden for Manchester.

Foto: Darren Staples/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Bag den låste dør tog fodboldstjernen kvindens mobil, og bad hende smide tøjet.

»Jeg vil bare gerne se dig,« skulle Mendy ifølge anklageren have sagt, inden han forsøgte at berolige kvinden med den opsigtsvækkende bemærkning:

»Du er alt for genert. Det er helt o.k., jeg har haft sex med 10.000 kvinder.« Det skriver BBC.

De to sager, som er for retten i denne uge, kommer i forlængelse af retssagen i januar, hvor Mendy blev frikendt for seks voldtægtsanklager og et forsøg på voldtægt mod fire unge kvinder eller teenagere.

Benjamin Mendy i duel med Pierre-Emile Højbjerg.
Benjamin Mendy i duel med Pierre-Emile Højbjerg. Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Retssagen i Chester har været i gang siden august sidste år. Ud over Mendy var den medanklagede Louis Saha Matturie også for retten.

I januar blev Matturie frikendt for tre voldtægter mod to teenagere, som også skulle være foregået til en af de mange fester, som fodboldstjernen holdt. 

I alt 13 kvinder har anklaget Mendy og Matturie for forskellige overgreb. Undervejs har Mendy erklæret sig uskyldig.

Den tidligere landsholdsspiller har været i City siden 2017, hvor han har været med til at vinde tre Premier League-titler. Han er suspenderet af klubben og har ikke spillet siden august 2021.

Han kom til Manchester City fra AS Monaco for omkring 460 millioner kroner og var betragtet som en af verdens bedste venstre backs. Hans kontrakt med klubben løber ud i denne måned.