Lyt til artiklen

Efter knap en måned bag tremmer kan en professionel topspiller fra den danske Superliga forlade arresten i Vestre Fængsel.

Her har han siddet varetægtsfængslet siden 10. september, men fredag har en dommer ved Østre Landsret fulgt sin kollega i byretten og løsladt atleten.

Det bekræfter spillerens advokat, Tenna Dabelsteen, over for B.T. fredag.

Allerede tirsdag besluttede en dommer altså ved Københavns Byret, at manden skulle løslades. Den kendelse blev dog kæret af anklageren, hvorfor der fredag skulle træffes ny afgørelse - det ændrede dog ikke på udfaldet.

Fodboldspilleren nægter sig skyldig i alle anklager i sagen, som omfatter tre forhold - blandt andet voldtægt ved andet seksuelt forhold en samleje samt to tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Ifølge sigtelsen foregik den påståede voldtægt på Hotel Imperial i København tilbage i april.

Offeret skulle ifølge sigtelsen være blevet tvunget til at give fodboldspilleren oralsex, på trods af at offeret forsøgte at sige stop flere gange samt gøre modstand.

De to sager om blufærdighedskrænkelse skulle angiveligt have fundet sted i juli og august – her er der tale om to forskellige kvinder. I begge tilfælde var der tale om uønskede kys.

Spilleren er fortsat beskyttet af navneforbud, og derfor kan hans navn ikke nævnes.