I sommer døde en af de kvinder, den tidligere fodboldspiller Babacar Sarr er anklaget for at have voldtaget. Nu er voldtægtsanklagen frafaldet.

Dødsfaldet er ikke relateret til voldtægtssagen, men fordi der ikke blev foretaget en juridisk afhøring af kvinden inden hendes død, har den norske anklagemyndighed valgt at droppe sagen.

Det skriver Nettavisen.

Kvinden, som boede i Oslo, blev afhørt i 2018, men her var hverken forsvarer eller tiltalte til stede, og derfor nåede Babacar Sarr aldrig at komme til orde i sagen.

Babacar Sarr (tv.) i aktion for Molde i 2018.
Babacar Sarr (tv.) i aktion for Molde i 2018. Foto: Dmitri Lovetsky
Vis mere

»Det er ærgerligt, at man havner i den situation. Der skulle have været foretaget en juridisk afhøring for længe siden,« siger kvindens advokat John Christian Elden og fortsætter:

»Hun var ret sikker på, at han ville blive retsforfulgt og dømt ud fra beviserne. Men så meget afhang af hendes forklaring, så jeg forstår godt, at politiet havde svært ved at gå videre med sagen efterfølgende.

Den tidligere Molde-profil nægter at have voldtaget kvinden.

»Jeg har haft et forhold til kvinden, og vi besøgte hinanden flere gange, da jeg var i Sogndal, og hun boede i Oslo. Efter et par måneder afsluttede jeg forholdet. Men jeg har aldrig gjort noget kriminelt. I de tilfælde, hvor der har været samleje, har det været frivilligt,« skriver Sarr til Nettavisen og fortsætter:

»Jeg kan bevise, at jeg aldrig har gjort hende ondt, og jeg synes, det er trist, at hun er gået bort.«

31-årige Sarr er blevet anklaget for i alt fire voldtægter, hvoraf tre af dem skulle være blevet begået i Norge og én i Stockholm.

En af sagerne blev lukket i 2020 efter en politifejl, i en anden blev han frifundet, men dømt til at betale erstatning, og i den tredje voldtægtssag er han stadig efterlyst internationalt, fordi han ikke er mødt op til ankesagen.