Det gik bestemt ikke roligt for sig efter torsdagens kamp mellem AZ Alkmaar og West Ham.

For da kampen blev fløjtet af, og det stod klart, at de engelske gæster havde vundet og spillet sig i finalen af Conference League, gik en stor gruppe hollandske fans amok.

Det skriver adskillige engelske medier, herunder Daily Mail, ligesom der florerer mange videoer på sociale medier, der viser det voldsomme optrin.

En gruppe sortklædte hollandske fans forsøgte at angribe den tribune, hvor blandt andre familiemedlemmerne til flere West Ham-spillere sad.

Det fik flere af de engelske spillere til at hoppe over hegnet i et forsøg på at holde dem væk, ligesom videoklip også viser, hvordan en West Ham-fan flere gange slår en hætteklædt mand i et forsøg på at få den store gruppe til at trække sig tilbage.

»Min familie var der for at se kampen. Vi var bekymrede for dem. Sikkerheden er det vigtigste på stadion, især sådan en dag, og vi frygtede for vores familiers sikkerhed,« fortalte West Hams målmand Alphonse Areaola efterfølgende.

Ifølge ham var det for let at få adgang til de forskellige tribuner, da der ikke var skærmet godt nok af.

»Når familier eller fans tager på stadion, ønsker vi ikke at se sådan noget. De vil gerne bare nyde det, og vi vil også gerne nyde det med dem.«

Det lykkedes for vagterne at dæmpe gemytterne, men det var selvsagt den episode, der tog store dele af opmærksomheden efter kampen.

»Det er absurd. Det er latterligt, voksne mænd, AZ Alkmaar-fans, der angriber det fanafsnit, hvor familierne sidder, vores venner og kollegaer også. Spillerne forsøgte at stoppe det,« sagde den tidligere West Ham-spiller hos engelske BT Sport efterfølgende.

Han kræver og forventer nu, at UEFA går ind i sagen.