En spiller fra 1. divisionsklubben FC Helsingør er i øjeblikket varetægtsfængslet for medvirken til et hjemmerøveri. Klubben har nu valgt at fritstille ham.

Den nu tidligere Helsingør-spiller var ifølge anklagen chauffør for den 20-årige hovedgerningsmand, der forsøgte at frarøve en 18-årig mand et Rolex-ur til 55.000 kroner, som offeret havde sat til salg på Den Blå Avis.

Gerningsmanden nåede dog ikke særlig langt med uret, som han havde tilegnet sig, efter han overdængede offeret med peberspray. Kort efter blev han pågrebet af offeret og andre vidner, der fik overmandet ham.Fodboldspilleren ventede dermed forgæves i bilen, men han betragtes alligevel som medgerningsmand og risikerer op til fem års fængsel.

»Vi fritstiller spilleren, indtil der foreligger en afgørelse i sagen. Han er ikke på kontrakt i klubben, men er tilknyttet som amatør, og vi kan derfor ophæve samarbejdet med kort varsel. Det er en alvorlig sag, som vi selvfølgelig må reagere på. En dommer varetægtsfængsler næppe uden videre en person i 14 dage,« siger FC Helsingør-direktør Janus Kyhl til Helsingør Dagblad.

Spilleren, der nægter sig skyldig, blev for en uge siden varetægtsfængslet af Nordsjællands politi, og fredag stilles han for en dommer igen, som ifølge Helsingør Dagblad vil forlænge varetægtsfængslingen med yderligere 14 dage.

Spilleren har tidligere været på kontrakt i en Superliga-klub og har fået en enkelt kamp på U/16-landsholdet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.