Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hun har haft masser af kampe mod kritikerne, men ikke fået et eneste minut på grønsværen i 2022.

Alligevel er EM-døren højst overraskende åben for Nadia Nadim, der i øjeblikket er ved at komme sig oven på en længerevarende skade.

Det bekræfter landstræner Lars Søndergaard, som nøje følger med i Nadims genoptræning på den anden side af Atlanten.

»Det er en spiller, som jeg følger ekstra tæt lige i øjeblikket. Det gør jeg via træningsvideoer, som jeg får af hende fra klubben. Jeg har set hende i 11 mod 11.«

Nadia Nadim er også stadig overbevist om, at hun kan være fit for fight, når Danmark møder Tyskland ved EM den 8. juli

Sådan lyder det fra Nadims agent, Michael Kallbäck.

Han forventer, at Nadim er med Racing Louisville til lørdagens kamp – og får spilletid – efter tre uger med almindelig fodboldtræning.

Det vil i så fald være den næstsidste mulighed for at vise sig frem, før truppen til EM skal udtages.

»Lægerne siger, at de aldrig har set noget lignende, for der var både skader på korsbånd og sideledbånd. De sagde, at hun måske slet ikke ville komme til at spille igen,« siger Michael Kallbäck.

Flere ting har ellers peget på, at Nadia Nadim har vinket farvel til EM-slutrunden.

Blandt andet skal hun ifølge B.T.s oplysninger levere en tale ved en stor lægevidenskabelig konference i Göteborg den 22. juni – få dage før kvindelandsholdet møder Brasilien i Parken.

'Nadia er bekræftet og vil være til stede,' skriver arrangøren BMG's presseservice til B.T.

Foto: TOBIAS SCHWARZ
Vis mere

Men den optræden kan altså aflyses, oplyser agenten:

»Det afhænger af landsholdet,« siger han og fortæller, at Nadia Nadim har flere arrangementer i Europa, når hendes hold har kamppause fra 18. juni til 3. juli.

»Hvis hun bliver udtaget, så kan hun selvfølgelig ikke deltage andre steder.«

Nadia Nadim blev involveret i en sand shitstorm, da hun offentliggjorde, at hun var blevet ambassadør for den kontroversielle VM-turnering i Qatar.

DBU fik siden spørgsmål om hendes fremtid på landsholdet, for kunne man promovere en turnering, som forbundet har stillet sig så kritiske over for?

Det skulle bero på en sportslig vurdering, fortalte fodbolddirektør Peter Møller. Derfor har Nadims største udfordring været det beskadigede knæ, der har plaget hende siden august.

Og landstræner Lars Søndergaard har altså ikke opgivet Nadim. Tværtimod holder han sig skarpt opdateret med fysiske data og videomateriale fra klubben.

»Ud fra det videomateriale og de kampe, som hun forhåbentlig når inden den endelige udtagelse, må vi vurdere, om hun kan komme ind og hjælpe holdet,« siger han og fortsætter:

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg regner ikke med at se en topfit Nadia i den kommende uge, men jeg håber at se hende i kamp, for det giver os en bedre mulighed for at vurdere det.«

Landstræneren understreger, at Nadia Nadims store erfaring er noget, der kan give hende en fordel i kampen om EM-udtagelsen.

»Vi kender Nadia. Hun er en vindertype og kold i røven. Hun har været vant til at spille de kampe og har prøvet EM – det er der mange af de andre, der ikke har.«

Bliver det svært for hende, eller er der ikke langt til at overbevise dig?

»Det er svært at sige. Jeg har kun set en video, og det så ganske fint ud. Hun bevægede sig fint, så ud fra det, så det o.k. ud. Men det drejer sig ikke kun om Nadia.«

Lars Søndergaard fortæller, at den trup, som han tirsdag har udtaget til testkampen mod Østrig 12. Juni langtfra er den samme, som kommer med til EM.

»Det kommer til at afvige en del,« siger han med henvisning til, at han ikke har haft spillere fra Sverige, Norge og USA til rådighed, da deres ligaer er i gang.