Klubturneringen for de bedste hold i Europa har siden 1992 heddet Champions League. Der har været 22 vindere indtil videre, men hvilket vinderhold har været det bedste? Og hvilket har været det værste?

BT giver dig svarene her med en top 22

22. Liverpool - 2005
Ligeså ekstremt fed en finale det var med comebacket fra 0-3 til 3-3, lige så sløjt et hold stillede Liverpool altså med. Det positive ved Steve Finnan, Djimi Traoré og Milan Baros’ Champions League-medaljer er, at det giver tro på, at selv os andre kunne nå så langt.

21. FC Porto - 2004
Præstationen var fantastisk. At føre FC Porto frem til Champions League-sejr er næsten uvirkeligt. Men sikke en trist finale mellem to knap så sexede
hold, og Porto bliver aldrig en af de største vindere i historien. Tværtimod.

20. Chelsea - 2012
Roberto Di Matteos store svendestykke. Voldsom præstation at overtage Chelsea og føre dem helt frem til sejren. De kæmpede og lavede et flot comeback mod Napoli, men de fleste af de her spillere dykkede kun siden det her højdepunkt.

19. Inter - 2010
Det var effektivt, men kedeligt. Det her Mourinho-hold går ikke over i historien for det gode trods sejren i finalen. Navnene taler for sig selv. Forsøg lige
at sammenligne med et par af holdene højere oppe på listen.

18. Real Madrid - 1998
Real Madrid slukkede 32 års europæisk tørke med en sejr over et stærkt, stærkt Juventus-hold. Raul havde stadig ikke toppet, og det var generelt
et hold fra præ-Galacticos-tiden.

17. Dortmund - 1997
Det føltes stort dengang. Unge Lars Ricken kom på banen, og Stephane Chapuisat og Karl-Heinz Riedle var farlige. Der var mange gule og sorte trøjer på
danske børn, men helt til tops kommer de ikke her.

16. Barcelona - 2006
Ronaldinho var alt, hvad man kunne ønske sig af en fodboldspiller. Han var vel det nærmeste, man kunne komme den rene, barnlige glæde ved spillet. Og det var smukt at se på. Men Giuly, Oleguer og Edmilson trækker det ned.

15. Manchester United - 2008
Et af de mere ordinære vinderhold i Champions League. Der var høj klasse i mål, hos Ronaldo og i front, men resten er ikke store nok navne til at gøre
2008-holdet til et af de største. Det handlede om hårdt arbejde.

14. Bayern München - 2001
Mehmet Scholl var en herlig spiller. Effenberg en gave til fodbolden og underholdningen. Kahn en af de største på kassen. Men det kom aldrig helt
op og flyve. Der var alligevel lidt for tynde mandater til det.

13. Real Madrid - 2000
Af et Real-hold at være var navnene ikke så store, som det normalt forventes af en af verdens største klubber. Og noget atypisk var det også et ret så spansk hold, men det kommer ikke højere op på listen af den grund.

12. Olympique Marseille - 1993
Barthez, Deschamps og Desailly var i starten af 20erne, men sejren var startskuddet til det, der kulminerede med VM-sejren i 1998. Krydret
op med Abedi Pelé, Rudi Völler og Alen Boksic var det et stærkt hold.

11. AC Milan - 2007
Mens Milan var langt fra 90ernes styrke, kunne de stadig gøre sig i Europa. Navnene var stadig store, men ingen var på højde med Kaka. Der var ingen husmandsfinter og tricks, men der fandtes næppe spillere, der var hurtigere med bolden på fødderne.

10. Juventus - 1996
Rutinen var afgørende for Lippis ’gamle damer’, der også havde ekstrem vinderattitude på den centrale midtbane i skikkelse af Deschamps og Conte. Men det var den bare 21 år gamle Del Piero, der blev den store stjerne med sine seks mål i turneringen.

9. Real Madrid - 2014
Sergio Ramos skulle stige til vejrs og heade Real Madrid i overtid mod de defensivt konstruerede bysbørn, men derfra tog det fart med Di Maria i sit livs form og en af verdens bedste fodboldspillere i dette årtusinde på holdet.

8. Ajax - 1995
Et voldsomt talentfuldt hold styret af altid vanvittige van Gaal. Få år senere var størstedelen af kuldet spredt ud over de største europæiske adresser, hvor succesen varede ved. Finske Jari Litmanen tog topscorertitlen i Champions League.

7. Bayern München - 2013
Den offensive palet var fuld på Jupp Heynckes’ farvel-hold. Selv helt ned på backerne. Og Manuel Neuer kommer få til at glemme om 20 år. Finalen blev tæt, men Barcelona blev sendt ud af semifinalen med samlet 7-0.

6. AC Milan - 2003
Det her var en italiensk stilopvisning af et hold. Et midterforsvar med overlegen attitude på den gode måde, bidske Gattuso til det hårde slid, Rui Costa til de følsomme boldberøringer og Inzaghi og Shecvhenko til mål.

5. Manchester United - 1999
Finalen kan de fleste huske, og det var ikke nødvendigvis her, de gjorde sig fortjent til den høje placering. Men Alex Ferguson havde et gyldent hold med en rygrad af den såkaldte 92-årgang fra eget akademi med Neville, Giggs, Beckham og Butt.

4. AC Milan - 1994
Absurd god finale af Milan, der slog Barcas dreamteam med navne som Romario, Stoichkov og Guardiola. Eller de maltrakterede dem. Og det var uden Florin Raducioiu, Jean-Pierre Papin og Brian Laudrup, der blev siet fra pga. reglerne om højst tre udenlandske spillere.

3. Barcelona - 2009
Barca-holdet var knap så sammentømret og stærkt som to år senere, men i Guardiolas første sæson var det sublimt sat sammen. Puyol, Xavi, Iniesta, Messi, Eto’o og Henry vil du fortælle dine børn og børnebørn om. Kommende legender.

2. Real Madrid - 2002
Zinedine Zidane var den mest lysende stjerne i den madrilenske galakse. Det her var Galacticos-holdets toppræstation og et hold med også to Ballon d’Or-vindere i Zidane og Figo samt Raul som nummer to i den afstemning.

1. Barcelona - 2011
Guardiolas hold var over alle andre. At Manchester United bare fik et mål i finalen var et mindre mirakel. Briterne kunne næsten ikke sætte tre afleveringer sammen grundet det aggressive pres. Det ultimative hold.