UNDER REPORTAGEN KAN DU LÆSE, HVORDAN KAMPEN GIK MINUT-FOR-MINUT

Zinedine Zidane holder stædigt fast i trænersædet i Real Madrid.

En vild slutspurt sikrede Zidane & co. en 3-1-sejr hjemme over Paris Saint-Germain i det første opgør i Champions League-ottendedelsfinalen, og nu står de forsvarende vindere med fordelen inden returopgøret i Paris den 6. marts.

Hver Champions League-kamp frem mod en eventuel finalesejr er en kamp for livet - eller i hvert fald for jobbet - for den über-elegante franske cheftræner. Det er den eneste chance for et stort trofæ i denne sæson, hvis man altså ser bort fra knapt så prestigefyldte 'VM for klubhold', som kongeklubben strøg til tops i i december.

I ligaen er ærkerivalerne fra Barcelona for længst stukket af, og andenpladsen sidder lokalrivalerne Atlético Madrid tungt - og i pokalturneringen blev Real Madrid sensationelt sendt ud i kvartfinalen af Leganes.

Så en ny Champions League-triumf ligner i den grad det eneste, der kan redde Real Madrid-tilværelsen for Zidane. Og skal man tolke på indstillingen, så vil Real-stjernene meget nødigt af med deres cheftræner. Ronaldo & co. ramte i hvert fald grønsværen med fråde i mundvigen og et vildt blik i øjnene.

I en fuldstændig opskruet, hæsblæsende og nærmest overgearet indledning forsøgte madrilenerne med knaldhård fysik og et desperado-agtigt presspil at kvase de gæstende franskmænd, der dog også kunne dele ud - så det stod hurtigt klart, at de 79.000 tilskuere skulle være vidner til et europæisk hundeslagsmål i topklasse.

Spillet bølgede frem og tilbage, og det var blot et spørgsmål om tid, før et af holdene ville lukrere på den plads, der opstod mellem de offensivt indstillede og højt pressende mandskaber. Og det var udeholdet, der tog det første stik, da Neymar på ægte brasiliansk manér med hælen lagde bolden perfekt af til Adrien Rabiot, der køligt lagde bolden ind bag Real-målmand Keylor Navas.

Men de hvidklædte stjerner var ikke klar til at overgive sig til frustrationen og fortvivlelsen. I stedet skruede de ekstra op for tempoet, og belønningen kom kort før pausen, da Paris Saint-Germains Giovani Lo Celso begik straffespark mod Toni Kroos.

Den mulighed tog Cristiano Ronaldo imod med kyshånd, og portugiseren bankede sit Champions League-mål nummer 100 for Real Madrid i nettet.

Anden halvleg blev en lille smule mere låst og taktisk omgang end de første 45 bulderbasse-minutter. Pariserne havde fået deres udebanemål og trak forståeligt nok følehornene lidt til sig. Men som luften efterhånden sev ud lungerne på Real Madrid-stjernerne, der havde løbet som gale i den første time, overtog Neymar og venner efterhånden styringen af opgøret. Som en bokser, der havde slået sig selv træt, vaklede hjemmeholdet i kampens sidste 20 minutter groggy og famlende rundt, mens gæsterne bare ventede på chancen for at sætte det afgørende knockout-stød ind.

Men så dukkede han op igen - ham Ronaldo. Da det så allersortest løb han ind i dårlig parisisk clearing og styrede med låret bolden i mål. 2-1 til Real Madrid, men det skulle blive endnu bedre for værterne. For tre minutter senere sprang Marcelo ind i et Marco Asensio-indlæg - 3-1!

Og så duftede det mere af et 'au revoir' end et 'adieu' for Zidane.

Du kan læse herunder, hvordan det gik til minut-for-minut: