Det var 45 forfærdelige første minutter for Manchester United mod FC København.

Et fåtal af chancer blev skabt, FCK pressede værterne og et sensationelt føringsmål lå og lurede - men i anden halvleg var historien længe en helt anden.

Og det var pause-indskiftede Christian Eriksen særdeles ansvarlig for, mener danskerens chef.

Erik Ten Hag var nemlig meget tilfreds med danskeren, som han ellers noget opsigtsvækkende har forvist til bænken i de seneste seks kampe.

»Han var klart en del af det. Helt klart. Vores spil blev mere flydende, da han kom ind.«

Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vi skiftede og justerede også nogle positioner og andre konstruktioner i vores spil.«

»Men Christian var helt klart afgørende og spillede en stor rolle i det. Hans timing var god og han gjorde sig fri, mens han på bolden traf virkelig gode beslutninger - og det bedste eksempel på det er hans oplæg, som han leverede, da Harry Maguire scorede,« storroste hollandske Ten Hag, da B.T. spurgte manageren til Christian Eriksens afgørende indhop, der også blev hædret med en kåring som kampens spiller.

Trods Eriksens stærke indhop havde FCK altså muligheden for at udligne fra straffesparkspletten til allersidst - men ikke desto mindre mener Ten Hag, at 1-0-sejren var fortjent.

»Første halvleg var ikke god. Det var svært, og FC København var velorganiseret, så det var svært at skabe chancer. Vi byggede ikke rigtigt op og havde ikke nok tempo,« lød vurderingen fra Ten Hag, der fortsatte:

»I anden halvleg blev vi bedre, og vores pres blev også bedre end i første halvleg, hvor vi var for langt fra i flere omgange.«

»Så alt var bedre i anden halvleg, og vi skabte flere chancer. Så det var en snæver sejr, men den var fortjent.«

Her kan du læse mere om, hvad FC København-træner Jacob Neestrup tænkte om Manchester Uniteds sejr på 1-0, der blandt andet blev afgjort af, at FCK missede et straffespark i den dybe overtid.

Se B.T.s karakterer fra kampen her, og læs dommen over Eriksen og Rasmus Højlund her.