Lyt til artiklen

Den tidligere Viborg, - OB - og FCM-målmand Arek Onyszko har planer om at åbne en målmandsskole i Danmark. Det fortæller han i et interview med den polske sportsavis Przeglad Sportowy.

I næsten ti år var den polske keeper en profil i Superligaen, men han blev i lige så høj grad kendt for sine handlinger uden for banen. Han blev i 2009 dømt for vold mod sin ekskone, og det kostede ham jobbet i OB. Sidenhen skrev han under med FC Midtjylland, men her blev han også fyret i kølvandet på sin kontroversielle bog 'Fucking Polak'.

Karrieren gik på hæld, og Onyszko blev livsfarligt syg og blev nødt til at få en nyretransplantation. Nu er han rask igen og har efterfølgende forsøgt at skabe sig en karriere i polsk fodbold som målmandstræner, men han har måttet sande, at det er sværere end som så.

Derfor overvejer han at vende snuden mod Danmark for at åbne en målmandsskole.

»Jeg har en plan om at åbne en målmandsskole der (Danmark, red.). Jeg tror, at der snart kommer et stort Onyszko-comeback i Danmark. Jeg er i gang med at forberede et projekt, men det er for tidligt at gå i detaljer,« siger han til Przeglad Sportowy.

Han fortæller desuden, at den usikre jobsituation i polsk fodbold har fået ham til at kigge andre steder på jagten efter økonomisk sikkerhed.

»Min plan A er ikke at være afhængig af fodbold, fordi det er forbundet med stor risiko i Polen. Derfor har jeg med en ven lavet firmaet 'My Body, hvor vi sælger diætmad tilpasset til ens individuelle behov. Jeg kan selv mærke, at jeg har fået bedre resultater, efter jeg er begyndt at leve sundere,« siger han videre.

Onyszko er 43 år gammel.