’Vodka i Rusland, vi skal ha’ vodka i Rusland’. Begejstringen var stor, da Christian Eriksen bankede Danmark til VM i Rusland, men det kan blive sværere rent faktisk at tjekke ind i Saransk, Samara og Moskva, hvor Danmark skal spille sine gruppespilskampe.

For FIFA har ikke gjort det muligt at logge ind på deres hjemmeside og ellers købe sin billet. I stedet er købsmuligheden blevet besværliggjort ved, at man først skal ansøge om muligheden for at købe billetter til en given kamp. Det kan man ansøge om indtil d. 31. januar 2018.

Du ansøger om billetter via dette link. MEN DU KAN OGSÅ FØLGE GUIDEN I VIDEOEN ØVERST I DENNE ARTIKEL.

LÆS OGSÅ: Eksperterne ikke i tvivl: Danmark skal videre fra puljen

Og så er det ellers bare krydse sine fingre for, at de højere magter lader netop din ansøgning gå igennem, så du kan sikre dig en billet. For det får man nemlig først svar på, når kalenderen slår 1. marts næste år. Og det er lige lovligt sent, mener den tidligere formand for de danske roliggans Claus Amondsen.

»Det gør det altså svært at bestille fly og hotel, hvis man får svar så sent. Det kan godt være, at man fra Ruslands side har sagt, at der er rigeligt billetter til de danske fans til specielt kampen mod Frankrig. Men den bliver altså spille på samme dato, som vi blev Europa-mestre, så lur mig, om der ikke kommer mange. Den her proces kan også sætte folk i en situation, hvor de har bestilt fly og hotel for at spare penge, men så ikke kan få billetter,« siger han.

ER DU STØDT PÅ PROBLEMER I FORBINDELSE MED DIN ANSØGNING OM BILLETTER TIL NÆSTE ÅRS VM, KAN DU I VIDEOEN I TOPPEN AF ARTIKLEN SE, HVORDAN BT SPORTEN GJORDE, DA VI ONSDAG ANSØGTE OM BILLETTER.

Vil man gerne ind at se samtlige danske gruppespilskampe, skal man af med 1.985 danske kroner, hvis man vil have fat i de billigste billetter. De dyreste koster 3.975 kroner. Og selvom det kan virke som noget af en udgift, så slipper danskerne faktisk billigere end værtsnationen selv, der skal af med hele 2.750 danske kroner for de billigste og 6.200 kroner for de dyreste, hvis de køber billetter online. Altså er det i gennemsnit 31,5 procent billigere at købe billet som dansker i forhold til russerne selv.

Fan-ID
Lander man så en billet til næste års VM, skal man ansøge om et Fan-ID. Et Fan-ID giver visumfri entré til Rusland, ligesom man gratis kan benytte sig af offentlig transport i dagene før og efter den kamp, man har købt billet til.

Du ansøger om Fan-ID via dette link.

Når du opretter dit Fan-ID er der strenge krav til, hvilket billede man uploader til ansøgningen. Det skal mere eller mindre være magen til dit pasfoto blot i farve. Derudover skal man bruge det ID, man har fået tilsendt på mail, da man ansøgte om billetter.

Ellers er det blot udfylde sit pasnummer, og sin fødselsdato og klikke videre. Derfra skal man gennemtjekke sine oplysninger og godkende ansøgningen om sit Fan-ID. Man kan enten vælge at få sit Fan-ID tilsendt til sin adresse i Danmark, men det er også muligt at afhente det, når man lander i Rusland.

Se også