Efter en periode helt i knæ har den danske viking for alvor rejst sig!

Det må være konklusionen, efter at Simon Kjær endnu engang viste verdensklasse i AC Milans triumf over Napoli i Champions League-kvartfinalerne i aftes.

Som en iskold kriger fra nord gik den danske landsholdskaptajn forrest og var med sin rutine og lederegenskaber med til at lukke helt ned for Napolis ellers så giftige offensiv, som måtte nøjes med et trøstemål dybt inde i 1-1-kampens overtid.

Efter AC Milans samlede 2-1-sejr roses den danske landsholdskaptajn af den store og toneangivende sportsavis La Gazzetta dello Sport – og flere andre italienske fodboldmedier.

»Uovertruffen,« skriver den italienske avis, som kvitterer med at give den jyske veteran karakteren 7,5 på 10-skalaen.

»På grænsen til det perfekte i sin markering af Osimhen. Også en leder på det taktiske plan,« skriver Calciomercato, som også giver den danske forsvarsleder flotte karakterer.

Også SkySport Italia og Corriere dello Sport har roserne fremme til Kjær, og hos Eurosport skriver de:

»En gigant på alle bolde i luften, og han misser ikke et eneste indgreb. Han læser spillet perfekt.«

Generelt set er det kun Rafael Leao, der leverede en skøn assist til Oliver Girouds 1-0-scoring, som scorer højere end Kjær i karaktergivningen efter kampen, hvor han også hyldes af holdkammeraterne.

»Beskyt mig alle steder,« skriver Alessandro Florenzi på Instagram til et billede af Kjær i bar overkrop i omklædningsrummet efter kampen.

»Vi havde en fornemmelse af, at det var en svær kamp. Jeg forsøger altid at hjælpe mine holdkammerater. Hvis de spiller godt, så spiller jeg også godt,« lød det efter kampen fra en tilfreds Simon Kjær, som nu kan se frem mod semifinaler mod enten Benfica eller formentlig lokalrivalerne Inter.