Én situation fik alle til at grine, da landsholdet torsdag holdt pressemøde.

Forud for fredagsgyseren mod Slovenien i Parken blev Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen spurgt, om de - som de mange skadede landsholdskollegaer - føler sig presset i et tæt kampprogram.

Til det er der dog bare lige ét problem: Ingen af de to vælter sig i spilletid lige for tiden - og det var en kæk Højbjerg fuld af selvironi hurtig til at bemærke.

»Det er nok ikke mig, du skal spørge,« lød det fra Højbjerg, inden han, 'AC', Kasper Hjulmand og salen af de fremmødte journalister brød ud i latter.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er heller ikke AC,« pointerede landstræneren grinende, inden Barcelona-forsvareren forholdt sig til spørgsmålet:

»Det er så tidligt på sæsonen, at der ikke er så meget træthed at spore. Ikke endnu i hvert fald.«

Pierre-Emile Højbjerg har kun fået tre startpladser i Tottenham denne sæson, mens Andreas Christensen på det seneste er startet ude to gange i La Liga for Barcelona.

Og han krydser fingre for, at det er cheftræner Xavis måde at fordele kræfterne i Barca-truppen.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Næh, der er ingenting galt. Jeg tror - og håber i hvert fald - at det er en måde at loade os allesammen lidt på.«

»Jeg spillede El Clasico og var så ude, inden jeg spillede Champions League og så røg ud igen i La Liga. Det håber jeg er måden at se på det - det gør jeg i hvert fald,« siger Andreas Christensen, der ved sidste landsholdssamling forklarede, at han var ramt af at sidde ude i Champions League for Barcelona.

Det kan du læse mere om HER.

Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen er i fraværet af Christian Eriksen og Simon Kjær udnævnt som viceanførere ved denne landsholdssamling, oplyste DBU fredag.

De to må forventes at starte inde i en afbudsramt trup, der fredag klokken 20.45 tager imod Slovenien, hvor der er en EM-billet på højkant.

Du kan følge det hele her på B.T.