Uden at spille sig ud cruisede Viborg sig forbi B36 Torshavn i Conference League-kvalifikationen.

Viborg FF havde ingen problemer med at forsvare den føring på 3-0, som holdet tog med til returopgøret på Færøerne mod B36 Torshavn i kvalifikationen til Conference League.

Trods en noget afdæmpet indsats vandt Viborg returkampen 2-1 og er sikkert videre.

Dermed er holdet fra domkirkebyen klar til sidste runde i kvalifikationen, hvor der for alvor venter svær modstand.

Premier League-klubben West Ham er den sidste hurdle, som står mellem Viborg og et økonomisk attraktivt gruppespil i Conference League.

Tirsdag var et regnfuldt Tórsvøllur-stadion med plads til 5000 mennesker skueplads for Viborgs avancement til opgørene mod West Ham.

Troen på et stort færøsk comeback var næppe stor, hvilket det velsagtens en femtedel fyldte stadion bevidnede. Og de fremmødte fik da heller aldrig færten af noget stort.

Selv om Viborg-træner Jacob Friis havde skiftet fem mand i forhold til weekendens kamp mod FC Nordsjælland og givet et par reserver chancen, havde det færøske hold ikke niveauet til at presse danskerne.

45 begivenhedsløse minutter endte uden scoringer, og først midtvejs i anden halvleg lykkedes det Viborg at komme i front. Det var til gengæld et flot mål.

Nils Mortimer Moreno lavede et par fikse træk i højre side af feltet, hvor han satte to mand af, inden han køligt lagde bolden fladt ind ved fjerneste stolpe.

Selv om hjemmeholdet fik udlignet godt ti minutter før tid, kom der aldrig spænding om den samlede sejr.

I stedet lukkede Alassana Jatta kampen med et hovedstødsmål fem minutter før tid.

Kampene mod West Ham spilles 18. og 25. august.