Silkeborg lignede længe en vinder, inden Viborg med et flot comeback tog en sejr i topkamp i 1. Division.

Der så ud til at være et foreløbigt tronskifte undervejs i landets næstbedste fodboldrække torsdag.

Her tog fjerdepladsen Silkeborg imod topholdet Viborg. Hjemmeholdet styrede længe mod sejr og overtagelse af tabellens førsteplads, men det endte i stedet med tre point til Viborg, som efter et comeback vandt 2-1.

Det sender viborgensernes forspring til Fredericia på andenpladsen op på fire point. Fremad Amager og Silkeborg følger trop med 15 point hver.

Silkeborg lignede fra start det bedste hold torsdag og kom foran efter kun små ti minutter.

Sebastian Jørgensen modtog bolden midt på Viborgs banehalvdel. Efter en dribletur sparkede han den køligt i kassen til 1-0, lavede sit femte mål i sæsonen og sendte for en stund Silkeborg på førstepladsen.

Det lugtede efterfølgende meget af 2-0. Viborg var pressede og kunne ikke finde rytmen.

Sådan var det også i starten af anden halvleg, men cirka et kvarter efter pausen begyndte gæsterne at få fat.

Efter lidt over en times spil fik Viborg tilkæmpet sig et straffespark, som Jacob Bonde sikkert sendte i kassen.

Udligningen gjorde, at Viborg var tilbage på tabellens øverste plads. Den gav samtidig udeholdet håb om mere.

Med cirka ti minutter tilbage udnyttede Viborg dårlig opdækning fra Silkeborg på et frispark, da Sebastian Grønning gjorde det til 2-1.

Silkeborg så nu modløse ud på den regnvåde kunstgræsbane. Viborg sad på begivenhederne i slutminutterne og kørte sikkert sejren i hus.