Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere landsholdsspiller Jacob Laursen, der fungerer som rådgiver og agent for en række danske fodboldspillere, er anklaget for at have snydt den norske spiller Jan-Gunnar Solli for 200.000 dollar (cirka 1,3 millioner kr.).

Pengene skulle være faldet i forbindelse med et skifte til New York Red Bulls i 2011, men da Jan-Gunnar Solli trods flere forgæves henvendelser ikke har fået sine penge, har hans advokat hevet Jacob Laursen i retten, og i marts blev danskeren dømt til at betale de 200.000 dollar plus renter - omkring to millioner kroner.

Siden sagen er kommet frem i medierne tirsdag aften, har Jacob Laursen været som sunket i jorden, og ifølge de danske myndigheder bor han nu i Nordirland og har ikke længere nogen værdier i Danmark.

Jacob Laursen har dog i efteråret været brugt som ekspert hos Viasat Sport i programmet TIPSLØRDAG, og her fortæller ledende redaktionschef, Kim Mikkelsen, at man har en aftale om endnu en optræden på skærmen fra Jacob Laursen, men at han endnu ikke har talt med hovedpersonen oven på den lidt spegede sag. 

»Det lyder ikke som en god sag. Jeg har læst historien i medierne, og jeg skal selvfølgelig finde ud af, hvad der er op og ned. Men det lyder da ikke godt. Jeg ved ikke andet, end hvad der har stået i medierne.«

Har du overvejet, hvad konsekvenserne skal være, hvis historierne taler sandt?

»Vi er nødt til at tage det i den rigtige rækkefølge. Jeg skal have talt med Jacob Laursen selv, før jeg kan sige mere. Han har været med hos os to gange, og jeg tror, at vi har en aftale om en gang mere inden jul. Som sagen ligger nu, lyder det da ikke godt. Det er ikke en rar sag. Men igen - jeg har kun sagen fra medierne, og jeg er nødt til at høre, hvad Jacob Laursen selv siger,« forklarer Kim Mikkelsen.

Pengene fra Jan-Gunnar Sollis skifte fra Brann Bergen er en såkaldt sign-on-fee, og her var fordelingen ifølge den norske spiller, at Jacob Laursen skulle have 50.000 dollar ud af 250.000 dollar, mens 200.000 dollar skulle gå til spilleren.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jacob Laursen.

Andre læser også