Lyt til artiklen

I 2017 blev Ines Rau den første transkvinde, der nogensinde har været på forsiden af Playboy Magazine.

For nylig blev hun så fanget på et billede i tæt omfavnelse med fodboldstjernen Kylian Mbappé - og det har fået internettet til at bugne med dårlige og transfobiske jokes om de to.

En søgning på Twitter viser hurtigt, hvordan de to bliver gjort til grin - blot fordi Ines Rau skiftede køn som 16-årig.

Det er nedenstående tweet et blandt utallige eksempler på.

Trods de mange forsøg på at lave sjov med de to, så retter flere personer også heftig kritik af de transfobiske kommentarer.

»Reaktionen på, at en fodboldspiller dater en transkvinde understreger, hvorfor ingen nogensinde springer ud i fodbold. Der er lang vej igen. Lidt for lang vej,« skriver danske Bjarke Charlie Serritslev, der er pressechef for Fire Grønne, blandt mange andre.

Flere medier har på det seneste beskrevet rygter om, at de skulle være et par, men det er endnu ikke noget, der er bekræftet. Er de to et par, så er det første gang, at en fodboldspiller offentligt danner par med en transperson.

Tidligere i år er to professionelle mandlige fodboldspillere sprunget ud som homoseksuelle. Det drejer sig om de unge Josh Cavallo i australske Adelaide United og Jake Daniels i engelske Blackpool.