Verdens bedste fodboldklubber leder konstant efter den spiller, der kan blive den næste superstjerne med netop deres logo på brystet.

Og nu har flere af dem forelsket sig i en ung dansker, der de seneste uger har taget fodboldverdenen med storm.

Får de italienske medier ret, kommer Rasmus Højlund til at koste kassen for den klub, der sikrer sig hans eftertragtede underskrift – og her kan én ting blive altafgørende.

Nu forholder den 20-årige dansker sig til de mange rygter og vanvittige summer.

Rasmus Højlund jagtes af nogle af verdens største klubber, og prisen kan blive enorm.
Rasmus Højlund jagtes af nogle af verdens største klubber, og prisen kan blive enorm. Foto: MIGUEL MEDINA
Vis mere

»Jeg skal ikke lægge skjul på, at min drøm er at nå en endnu højere hylde, selv om man næsten ikke kan nå en højere op end en topklub i Italien,« siger Rasmus Højlund til B.T. og afslører sine to drømmeklubber.

»Real Madrid og Manchester United har været mine to yndlingsklubber, fordi Cristiano Ronaldo spillede der. Men der er ikke nogen klubber på det niveau, der ikke er spændende,« fortsætter han.

Skal man tro de italienske medier, kan Rasmus Højlund nærmest vælge og vrage blandt alle topklubber i Europa.

Ifølge den italienske Gazzetta-journalist Andrea Elefante er der dog nogle topklubber, der holder ekstra godt øje med det danske stjerneskuds præstationer.

»Alle de største klubber i Europa følger ham – inklusive Real Madrid og Liverpool. I Italien er det Napoli, Juventus og Milan,« fortæller Elefante, der følger Højlunds klub Atalanta tæt.

Italieneren er ikke bange for at sætte pris på Rasmus Højlund.

»Hvor meget vil han koste? Det kommer an på, hvornår han bliver solgt, og hvordan hans udvikling ser ud fra nu. I dag er han 300 millioner kroner værd. Men hvem ved, hvad han koster i morgen.«

Danskeren har svært ved at forholde sig til de vilde beløb og vælger i stedet at fokusere fuldt ud på sin rolle i Atalanta.

»Jeg har en lang kontrakt med Atalanta, og det er der, mit fokus er, så jeg skal slet ikke tage stilling til noget endnu,« siger Højlund.

Fortsætter han sin eksplosive udvikling, varer det dog næppe længe, før han skal tage stilling til sit næste klubskifte.

Og her bliver én ting altafgørende ifølge Andrea Elefante.

»Hvis Atalanta kvalificerer sig til Champions League, tror jeg, at de kan holde på ham en sæson mere. Men der er hele tiden den mulighed, at klubben får et stort tilbud allerede til sommer, og så afhænger det af, hvor stort tilbuddet er.«

»Hvis klubben bliver tilbudt 370-450 millioner kroner for en spiller, den købte for 130 millioner, vil det være meget svært at sige nej. De næste par måneder afgør alt,« mener Elefante.

Gazzetta-journalisten er overbevist om, at Højlund er et af de allerstørste salgsobjekter i Serie A.