Hvis du ikke har hørt om den 23-årige fodboldspiller Bubacarr Trawally, der kommer fra Gambia, så er det måske ikke så mærkeligt.

Angriberen, der også er bedre kendt som 'Steve' Trawally, har sin daglige gang i klubben Guizhou Hengfeng i Kinas bedste række, Super League.

Hvad de fleste måske ikke er klar over er, at 'Steve' Trawally er en af de varmeste angribere i Super League. I denne sæson har den gambiske landsholdsspiller nettet tre gange i de første seks runder, mens han i sidste sæson lavede hele 18 ligamål for Yanbian Funde. Det var foran prominente navne som Hulk, Alexandre Pato og den tidligere AaB-spiller Christian Bassogog.

I vinterens transfervindue florerede der rygter om, at Trawally var på vej til Vejle Boldklub i den danske første division. Klubben manglede en angriber efter millionsalget af Dominic Vinicius til den næstbedste række i netop Kina, men Trawally endte hos Guizhou Hengfeng, og Vejle hentede i stedet den tidligere Superliga-bomber Peter Utaka.

Og så var det slutningen på det ellers så saftige rygte, skulle man tro.

På Twitter har flere Vejle-fans siden hen undret sig over, at et billede af to gambiske ungdomsspillere var til prøvetræning i klubben, angiveligt på opfordring af Trawally, der selv har delt billedet på sin egen Twitter-profil.

Derudover har flere personer også undret sig over, at Trawally faktisk står annonceret på flere sider som Vejle-spiller, der i øjeblikket er udlejet til Guizhou. Det gælder blandt andet gambianerens Wikipedia-side samt det normalt velinformerede transfermedie Transfermarkt.

Og det er der en ganske simpel forklaring på. Historien er sand. Det fortæller Vejle Boldklubs tekniske chef Jacob Krüger til BT.

»Qua vores ejerskab med Lucas og Andrew (Chang Jin og Andrew Zolotko, red.), så var Bubacarr Trawally fri i januar. Så lavede vi en kontrakt med ham velvidende, at han er en spiller af en virkelig høj kaliber, både sportsligt og økonomisk,« fortæller Jacob Krüger.

Derfor er Trawally i øjeblikket lejet ud til Guizhou, hvor millionerne ruller lidt anderledes end i den næstbedste række herhjemme. For med Vejle i NordicBet Ligaen er det en utopisk tanke at se Trawally trække i den røde trøje.

»Vi må se i fremtiden, om vi lykkes med at rykke op, og hvor han så skal spille henne. Det er ikke afgjort endnu. Han er et kæmpe navn, men det har aldrig været på tale, at han skal spille for Vejle i den danske første division,« fortæller Jacob Krüger.

Klubben fra Nørreskoven ligger lige nu nummer to i NordicBet Ligaen, hvor der er stor konkurrence om både den direkte oprykningsplads og de efterfølgende to playoff-pladser. Og Vejle skal op, hvis det på nogen mulig måde skal blive realistisk med det gambiske angrebs-es i det sydøstjyske.

»Vi har målsætning om top tre, men det er jo ikke forbudt at blive nummer et. Hvis vi rykker op, så er det stadig en helt uafklaret situation, om det kan være en mulighed at få ham til Danmark. Fortsætter han, som han er startet ovre i Kina, så vil det blive rigtig svært. Det vil være mit bedste bud,« siger Jacob Krüger, der ikke ønsker at oplyse, hvor lang en kontrakt Vejle har Trawally på.