Han prøvede at gøre det igen. Ufatteligt nok.

Da FC København allerede i første halvleg fik et straffespark i Champions League-kampen mod Manchester United, prøvede Alejandro Garnacho at gentage kunststykket fra første opgør på Old Trafford, hvor han ødelagde straffesparkspletten, inden Jordan Larsson skød og brændte chancen. 

Men i Parken fik han ikke lov, for selv om Manchester United-stjernen satte kursen mod pletten i FC Københavns felt, blev hans intentioner opdaget denne gang, så han blev stoppet af hjemmeholdets fans. 

Da B.T. efter kampen spurgte Denis Vavro, hvad han synes om sin modspillers ageren, blev der ikke lagt fingre imellem. 

Vavro forsøgte at holde stand mod Højlund.
Vavro forsøgte at holde stand mod Højlund. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg så, hvad han gjorde i den første kamp mod Manchester United. Og så jeg, at Kevin Diks gik over og stillede sig foran straffesparkspletten og blokerede for ham denne gang. Når han gør det anden gang her, så mener jeg, at han er en klovn,« siger Denis Vavro og tilføjer:

»Når jeg har brændt et straffespark, så er det sådan, livet er. Jeg kunne se, at fansene ikke kunne lide Garnacho. Vi har vundet kampen, og jeg gider ikke snakke om Garnacho.« 

Jeg bemærkede, at Lukas Lerager gik over med løftet pegefinger mod Garnacho, så du det? 

»Det var noget, som dommeren skulle se, og måske havde han set, hvad han gjorde i den første kamp mod os. Nu vandt vi kampen, og straffesparket var vigtigt for os. Vi fik 2-2-målet på det, da Diogo scorede.«

Hvad tænker du om den mentalitet, han har, når han prøver at manipulere med et straffespark?

»Mentalitet? Måske har han en mentalitet som et barn, når han prøver at gøre det igen. Her på udebane. Jeg kunne forstå det, hvis han gjorde det på hjemmebane, og det var i det 97. minut. Det her var i første halvleg. Jeg forstår ikke, at han gjorde det i første halvleg.« 

Victor Claesson var første mand i feltet og stillede sig op som en dørmand for at beskytte den hvide plet i feltet, så Garnacho ikke kunne træde det i stykker som sidst. 

»Det var efter sidste kamp, hvor han trådte i pletten. Vi tog fat i ham og sagde, han ikke skulle nærme sig pletten – og så råbte han et eller andet til Diogo, men jeg forstod ikke, hvad han sagde,« siger Victor Claesson.

Det lignede, at I aktivt beskyttede pletten. Har I planlagt det?

»Vi har ikke talt om det, men da vi fik straffesparket, sagde Diogo med det samme, at jeg skulle passe på straffesparkspletten. Det gjorde jeg, og Garnacho var på vej frem.« 

Lukas Lerager gad ikke noget fis med Manchester United-stjernen: 

»Årh men, nogle gange, når folk er i så stor en klub, så skal de lige lidt ned med nakken og vide, at de også er mennesker,« siger Lukas Lerager og fortsætter: 

»Der var en situation, hvor jeg tog bolden fra ham i feltet, hvor han kastede sig – og så fortalte jeg ham nogle ting, der ikke var så pæne, men selvfølgelig inden for respekt for mennesker. Jeg synes ikke, det klæder sådan en mand, og det skal han have at vide,« lyder det fra Lerager, der ikke er i tvivl om, hvad Garnacho ville. 

»Jeg lagde ikke mærke til det, men han var vel ovre for at ødelægge pletten igen, tænker jeg.«

Alejandro Garnacho er 19 år gammel. Muligvis med en mentalitet som et barn, mener Vavro.