Transferspekulationerne er i fuld gang omkring Jose Mourinho og Manchester United. To navne, der bliver ved med at dukke op, er franske Antoine Griezmann og danske Kasper Dolberg.

Senest har lokalavisen Manchester Evening News, der plejer at have god føling med, hvad der sker internt i klubben, gentaget, at Manchester United holder øje med den unge Ajax-angriber, som er i gang med sin gennembrudssæson i den hollandske Æresdivision.

Der er dog ikke tale om et januar-skifte, men derimod en potentiel sommer-transfer.

Atletico Madrids Griezmann er fortsat Mourinhos førsteprioritet, men ifølge Manchester Evening News er klubben også parat til at investere i en yngre angriber, og så står Dolberg øverst på emnelisten. Jamaicanske Leon Bailey, som spiller i belgiske Genk, er dog også en mulighed.

Dolberg er på en lang kontrakt i Ajax, og den udløber først i 2021.

Manchester United har tidligere haft held med at hente spillere, der har trådt deres støvler flade i Æresdivisionen. Både Jaap Stam og Ruud van Nistelrooy blev hentet for rekordovergangssummer og etablerede sig som verdensklassespillere i den engelske storklub, men sydkoreanske Ji-Sung Park, som kom fra PSV Eindhoven, var med i startopstillingen i to af Manchester Uniteds tre Champions League-finaler i perioden 2008-11.

Til gengæld er Memphis Depay, som kom til Manchester United i sommeren 2015, på vej til at skifte til Lyon, fordi han ikke har levet op til forventningerne.

Hvis Dolberg ender i Manchester United, bliver han den sjette dansker i klubben. I 80erne var Jesper Olsen og John Sivebæk de danske islæt i Manchester, Peter Schmeichel etablerede sig som verdens bedste målmand i klubben i 90erne, og siden har Mads Timm og Anders Lindegaard også været på kontrakt i United.

Andre læser også