Rafael van der Vaart har i den seneste tid fundet ud af, hvor langt små 300 kilometer i virkeligheden kan føles.

»Jeg savner ham skrækkeligt,« siger han.

Til Bild fortæller den tidligere fodboldspiller, hvordan det er at være adskilt fra den 13-årige søn Damian, der bor med ekshustruen Sylvie Meis i Hamborg. Selv bor Rafael van der Vaart i Esbjerg.

»Desværre er han i Hamborg og kan ikke rejse op til mig,« fortæller Rafael van der Vaart med henvisning til den aktuelle corona-nedlukning af store dele af Europa.

Rafael van der Vaart havde sønnen Damian med på MCH Arena forud for skiftet til FC Midtjylland.
Rafael van der Vaart havde sønnen Damian med på MCH Arena forud for skiftet til FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Den øjeblikkelige situation har også været grund til andre bekymringer for fodboldspilleren, der sluttede sin karriere i Superligaen.

»Mine forældre er sunde og raske i Holland, men jeg bekymrer mig over min onkel i Spanien. Her må de ikke engang længere gå ud på gaden uden tilladelse,« forklarer han.

Rafael van der Vaart blev på grund af forholdet til håndboldspilleren Estavana Polman boende i Danmark efter karrierestoppet, og de har sammen datteren Jesslyn. Og det er ikke svært at overholde de anbefalinger, der er kommet fra myndighederne i forhold til hverdagenes forløb om blandt andet at holde afstand.

»Det er ikke så svært,« siger den tidligere hollandske fodboldspiller:

»Her på stranden er der knap et menneske. I Danmark bor der jo ikke så mange mennesker, og der er ikke skyggen af større forsamlinger.«

Så den 37-årige hollænder husker også at nyde den øgede mængde af samvær med den familie, der trods alt befinder sig i nærheden.

»Her kan man gå dejlige ture, sætte sig i haven og lege med vores datter,« siger Rafael van der Vaart:

»I øjeblikket har man jo god tid til at tænke over tingene, og desværre skal der ofte ske noget dårligt, før man rigtigt kan sætte pris på sit skønne liv.«