Michael Laudrup og Swansea spiller i aften den første af fire kampe, der vil give en klar indikation af, hvor alvorlige problemer, holdet befinder sig i. Samtidig skal den danske manager og hans bestyrelsesformand også håndtere historier om intern fnidder mellem både dem selv og mellem spillerne.

Rygter om krise og intern stridighed bobler bedst, når resultaterne på banen mangler. Det var i den foregående weekend Swansea-manager Michael Laudrups velkendte, men også uomtvistelige forsvar til kritiske spørgsmål omkring hans forhold til sin klubledelse i det nuværende transfervindue.

Men også et spørgsmål til ophedede rygtedannelser omkring et sammenstød mellem forsvarsspillerne Chico Flores og Garry Monk på træningsbanen som udslag af en bipolar spillertrup med modsætningsforhold mellem Laudrups mange spanske indkøb og den britiske stamme i truppen.

Mere faktuelt ligger det fast, at Michael Laudrup tirsdag aften sender sit skadesramte Swansea-hold ud på hjemmebanen Liberty Stadium til lidt af en nervekamp mod ligeledes nedrykningstruede Fulham. Det gør han efter en serie af otte Premier League-kampe uden sejr.

De fem af dem er endt med nederlag til fortrinsvis storklubber som Chelsea, Manchester City og Manchester United, og Swansea er drysset ned i nedrykningsslaget med en skadesplaget trup, der ud over skuffende resultater også har svært ved at finde harmonien i det pasningsspil, der ellers hidtil har udgjort holdets dna.

Michael Laudrup har prøvet det før med klubber som Getafe og Mallorca. Swanseas bestyrelsesformand Huw Jenkins dækker ikke over, at Swansea befinder sig i den værste resultatmæssige krise, siden holdet blev den første walisiske deltager i Premier League fra 2011.

- Jeg anerkender, at dette er den dårligste periode, siden vi rykkede op i Premier League, hvis man ser på resultaterne. Vi ved, at resultaterne snart skal forbedres, og at vi skal starte med at gøre det i de kommende kampe, siger Huw Jenkins til BT med tanke på, at de næste fire modstandere Fulham, West Ham, Cardiff og Stoke byder på kampe mod direkte konkurrenter i bundstriden.

Bestyrelsesformanden har ved siden af de skuffende resultater også oplevet britiske medier berette, at sommerens åbenlyse stridigheder mellem ham selv og Michael Laudrup - og især med sidstnævntes agent Bayram Tutumlu - omkring forvaltningen af klubbens transfermillioner igen er blusset op i januars transfervindue.

Men Huw Jenkins lægger låg på spekulationer om, at både han og Michael Laudrup skulle være klar til at ophæve samarbejdet senest til sommer. - Dette her handler ikke om Michael Laudrup som person. Det handler om, at vores klub som helhed skal tilbage på sporet, så vi kan blive i Premier League, afviser Huw Jenkins.

Den sande klubmand erkender, at sommerens offentlige magtkampe med Michael Laudrups agent Bayram Tutumlu omkring råderetten over klubbens spillerbudget var del af en periode i arbejderklubben, som ikke tjener til gentagelse.

- Jeg synes, den måde vi arbejder på nu, er den rigtige. Manageren og klubbens ledelse bliver enige om at hente de spillere, vi synes er rigtige for klubben i fremtiden. Der skete nogle ting i sommerens transfervindue, som aldrig nogensinde må gentage sig i Swansea, siger Huw Jenkins uden lyst til at være helt specifik omkring stridens kerne.

- Der var nogle usikkerheder omkring tingene, som ikke må gentage sig. Michael Laudrup afviste gentagne gange i sommer, at han var tæt på at forlade Swansea på grund af uenigheder. Og efter weekendens FA Cup-sejr over Birmingham, gjorde den danske manager det så igen.

- Hvor mange gange, skulle jeg svare på det spørgsmål sidste år? Det eneste, jeg kan sige er, at i vores situation, mener jeg ikke, at hverken spillere eller manageren bør tænke på næste sæson, lød det fra den 49-årige dansker med et klart budskab om fokus på de kommende skæbnekampe.

BT har talt uden for citat med øvrige kilder i Swanseas ledelse, der afviser forlydender om, at resultaterne er ved at koste Michael Laudrup sit job, selvom resultaterne utvivlsomt vækker bekymring.

Klubledelsen rummer angiveligt forståelse for mange nøglespilleres skadessituation, og dertil lægger den det image-løft, Michael Laudrups personlige stjernestøv bringer til klubben, symbiosen mellem klubben og hans fodboldfilosofi og de resultater i både Europa League og de hjemlige cup-turneringer, som Michael Laudrup har bragt klubben for første gang.

Et andet faktum er alene den simple økonomiske kalkule, at Michael Laudrup kan udgøre en betragtelig gevinst for klubkassen, hvis en anden klub vælger at indløse en klausul og købe ham ud af hans kontrakt med Swansea til sommer.

De samme kilder nedtoner alvorligheden af sammenstødet mellem Garry Monk og Chico Flores på træningsbanen og forlydender om, at det afløste krisemøder i bestyrelsen. Alene det faktum at en privat iagttager meldte hændelsen til politiet betød, at klubledelsen måtte tage stilling til det, forlyder det.

Så sent som mandag skrev fodboldredaktøren for Wales Online, Chris Wathan, at han ikke forventer at se Michael Laudrup blive som manager i Wales efter sæsonen. Han kalder i første omgang på, at danskeren på trods af sin afslappede ledelsesstil må vise mere tydeligt lederskab fra sidelinjen midt i en krise, hvor spillets kvalitet og holdets umotiverede omgang med bolden, ifølge redaktøren, ikke alene kan forsvares af en serie af skader til nøglespillere som sidste sæsons topscorer Michu.

Bestyrelsesformand ønsker ikke at give nogen garantier for et fortsat samarbejde i en periode, hvor holdet fokuserer på fire kampe, der kan ændre megen ordlyd i medier og blandt de hårdt prøvede spillere.

- Jeg kan ikke give information omkring, hvad der kan ske til sommer omkring folk, der kommer til eller forlader klubben. Lige nu tænker vi kun på at få Swansea til at vinde i Premier League igen, lyder afværgelsen fra Huw Jenkins.

Han og Michael Laudrup gav mandag eftermiddag et modsvar til rygter om samarbejdsvanskeligheder, da klubben gennemførte en kapring af Boltons franske angriber David N'Gog til at styrke truppen.

Også Blackpools Tom Ince meldes tæt på at indgå en lejeaftale med klubben som et modsvar til, at Michael Laudrup og Tutumlu har haft et solidt fokus på at hente spansktalende spillere.

Men i aften får Swansea og Michael Laudrup en endnu bedre mulighed for at skrue ned for den negative omtale, når Fulham kommer på besøg.

FAKTA:
Swanseas fire bundramaer:

28.01:  Swansea - Fulham
01.02: West Ham - Swansea
08.02: Swansea - Cardiff
12.02: Stoke - Swansea