USA, som er forsvarende verdensmester, åbnede sin VM-kampagne med en storsejr på hele 13-0 over Thailand.

Thailands fodboldkvinder fik sig noget af en fodboldlektion, da holdet tirsdag mødte de forsvarende verdensmestre fra USA.

USA vandt med hele 13-0 i den ensidige forestilling. Angriberen Alex Morgan scorede fem af målene.

Sejren er den største ved en VM-slutrunde for kvinder nogensinde.

Den tidligere rekord havde Tyskland, som ved VM i 2007 vandt med 11-0 over Argentina.

USA, som har vundet VM tre gange, dominerede kampen fra start til slut, og amerikanerne kom hurtigt foran.

Angriberen Alex Morgan scorede til 1-0 efter 12 minutter, og Rose Lavelle fordoblede føringen efter 20 minutter.

Kort efter den halve time øgede Lindsey Horan til 3-0, men thailænderne forsvarede bedre i resten af første halvleg.

USA havde dog slet ikke tænkt sig at slappe af i holdets VM-premiere, og det gav sig udslag i hele ti mål mere fra amerikanerne i anden halvleg.

Samantha Mewis scorede blandt andre to gange, mens Alex Morgan nettede fire gange yderligere og kom op på fem mål i alt i opgøret.

Med de fem mål er Alex Morgan oppe på 106 mål for USA i en lang og glorværdig karriere.

Inden sit første mål i kampen havde Alex Morgan ikke scoret i de foregående 302 minutter for USA.

Ifølge BBC er Alex Morgan den første kvindelige spiller til at levere fem mål og to assister i den samme VM-kamp.

USA topper med sejren gruppe F med tre point efter én kamp. Sverige, som tidligere tirsdag vandt 2-0 over Chile, rykker ned som nummer to med en noget ringere målscore.