Manchester United har fået tanket gavnlig, men også nødvendig selvtillid før torsdagens Europa League-returkamp på hjemmebane mod FC Midtjylland, der som bekendt vandt det første indbyrdes opgør i Herning 2-1.

Selvom holdets to største stjerner, David de Gea og Wayne Rooney, endnu engang sad udenfor på grund af en skader, vandt træner Louis van Gaals tropper en sikker sejr i FA Cup'ens femte runde 3-0 på udebane over Shrewsbury.

Juan Mata scorer yderst elegant direkte på frispark. Men er der i virkeligheden offside?

Det kunne der intet indvendes imod.

Manchester United var mod League One-bundholdet spilstyrende fra start til slut. De vandt skudstatistikken 25-2, og lagde fundamentet til sejren i slutningen af første halvleg:

I det 37. minut scorede Chris Smalling karrierens første mål for sin klub på et velplaceret skud fra distancen, mens Juan Mata to minutter inde i dommerens tillægstid scorede direkte på frispark. Spørgsmålet er dog om scoringen ikke burde have været annulleret for offside.

Efter pausen fortsatte Manchester United sin dominans, og afgjorde kampen, da Jesse Lingard i det 61. minut tæt inde foran mål sendte bolden i netmaskerne til 3-0.

Hermed er Manchester United klar til FA Cup'ens kvartfinale, hvor de har hjemmebane mod West Ham. I de tre andre kampe, der også skal spilles i perioden 11.-14. marts, mødes Reading-Crystal Palace, Everton-Chelsea og Arsenal/Hull-Watford.