Foto: PETER POWELL

Med en øjeblikkelig syvendeplads i Premier League, og med ni point op til en Champions League-plads, risikerer spillerne i Manchester United at miste flere millioner i løn.

Ifølge den engelske avis The Sun kan United-spillerne dermed se frem til at miste op til 25 procent af deres løn, såfremt de ikke kvalificerer sig til næste års Champions League.

Politikken med at belønne spillerne, når det går godt, og straffe dem, når det går dårligt, blev introduceret af den daværende manager, Alex Ferguson, og administrerende direktør David Gill for tre år siden.

Denne aftale gælder dog ikke for spillere, der underskrev deres kontrakter for længe siden, men spillere med nye eller genforhandlede kontrakter må affinde sig med de nye præmisser.

The Sun citerer en kilde, der præciserer baggrunden for den nye lønpolitik:

- United er ikke den eneste Premier League-klub med sådan en politik. De følte, det var rimeligt, at spillerne blev belønnet for at slutte i top-fire, men også at de tager del i den økonomiske nedtur, hvis det ikke lykkes.

Avisen hævder også, at Wayne Rooney kun er på Old Trafford på lånt tid. Rooney har 18 måneder tilbage af sin kontrakt, men det er højst usandsynligt, at United-stjernen vil acceptere en sådan løn-klausul i en eventuel ny kontrakt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.