Manchester United-spilleren Phil Jones har nok aldrig været den mest populære herre i klubben, og det kan han tydeligt mærke på de sociale medier.

»Hver fodboldspiller har fået et prædikat, og uheldigvis er mit: 'Lad os grine af ham',« siger Phil Jones til The Sunday Times.

Forsvarsspilleren har siddet ude med en knæskade siden januar 2020. I tiden uden for banen har Phil Jones særligt bemærket den online chikane.

»I det samfund, vi i øjeblikket lever i, med al racismen og lignende ting, der påvirker den mentale sundhed, synes jeg, at man skal være påpasselig. Du ved ikke, hvordan det kommer til at påvirke spillerne fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt,« siger han.

Foto: SUSANA VERA
Vis mere

Phil Jones fortæller, at han ikke tror, at folk er påpasselige, når de netop skal skrive til fodboldspillere.

»'Åh, det er fodboldspillere, de burde kunne håndtere det. De får så mange penge og har overdådige livsstile'. Tag alt det væk, så er vi bare mennesker.«

»Hør, jeg har ikke større problemer, end folk på kontor har. Det ved jeg, men det er mine problemer. Fodboldspillere har problemer ligesom alle andre, og måske kan det hjælpe spillerne, at jeg taler ud om det,« siger han.

Selvom engelske Phil Jones har oplevet en masse had fra fodboldkredse, ser han positivt på tilværelsen.

»Når min karriere er slut, og jeg nyder livet – i øvrigt er jeg heldig at kunne det – vil tastaturkrigerne stadig sidde hjemme på deres mors ekstraværelse, drikke flad Pepsi og spise en bøtte nudler, mens de sidder og tweeter i underbukser,« siger han.

Phil Jones har i løbet af ti år i Manchester United vundet fem trofæer. Det er blevet til over 200 kampe for de røde djævle, selvom en knæskade har holdt ham ude siden januar 2020.