Louis van Gaal er færdig som træner. Den 65-årige hollænder, som blev fyret i Manchester United kort efter sejren i forsommerens FA Cup-finale, har endegyldigt besluttet at stoppe karrieren.

Det fortæller han til den hollandske avis Algemeen Dagblad:

»Jeg græd, da jeg skulle stoppe. Jeg troede, at jeg bare ville tage et sabbatår. Nu tror jeg ikke, at jeg vender tilbage,« sagde den selvpensionerede træner mandag i forbindelse med at han blev tildelt en Life Time Award ved Big Improvement Day, en årlig begivenhed i Tulipanlandet, hvor toppen af det hollandske erhvervsliv mødes og forsøger at inspirere hinanden.

Van Gaal afslører, at det er ulykkelige begivenheder i hans nærmeste familie, der fået ham til at afslutte karrieren.

»Der er sket så meget i min familie. Sådan får du øjnene op, hvad der virkelig betyder noget,« sagde Van Gaal, hvis svigersøn for nylig mistede livet.

Og der er ikke fordi den tidligere så succesfulde træner har manglet tilbud efter fyringen fra Manchester United. Han kunne blandt andet have sagt ja til at komme til Kina, hvor han kunne have tjent uhyrlige summer.

»Men jeg er trods alt stadig her,« konstaterede hollænderen, der kan se tilbage på en trænerkarriere, som de færreste kan matche.

Tilbage i 1995 vandt han Champions League med Ajax. Siden fulgte tre sæsoner i Barcelona med to mesterskaber og en voldsom fejde med de lokale medier. Det hele endte med, at han tog afsked med den berømte sætning: »Venner fra pressen, jeg skrider. Tillykke.«

Siden fulgte en periode som hollandsk landstræner uden succes, et comeback i Barcelona, som også gik galt, og et job som teknisk direktør i Ajax. Herefter kom Van Gaal tilbage på sporet med fire stærke sæsoner i AZ Alkmaar, som han endte med at gøre til hollandsk mester i 2009. Siden blev de til to år i Bayern München, hvor han var med til at udvikle spillere som Thomas Müller, Holger Badstuber og Bastian Schweinsteiger og førte i 2010 den sydtyske klub frem til en Champions League-finale, der dog blev tabt til Mourinhos Inter. Igen blev Van Gaal hollandsk landstræner, og denne gang gik det bedre. 'Oranje' nåede frem til semifinalen, inden Argentina stoppede hollænderne i en straffesparkskonkurrence. Siden fulgte jobbet i United, som altså blev hans sidste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre læser også