Johan Cruyff hyldes under testkamp.
Johan Cruyff hyldes under testkamp. Foto: FRANCK FIFE

Testkampen mellem Holland og Frankrig blev afbrudt efter 14 minutters spil for at hylde stormesteren Johan Cruyff, der spillede det meste af sin karriere med trøjenummeret 14. Fodboldmagikeren tabte torsdag kampen mod kræft og har efterladt en hel fodboldverden i sorg.

Johan Cruyff blev født få minutter fra Ajax' hjemmebane i Amsterdam. Som bare 17-årig debuterede han for Ajax Amsterdam, som han siden ledte til seks hollandske mesterskaber, tre Europa Cup-titler og fire hollandske pokaltriumfer. I 2007 besluttede Ajax, at trøje nummer 14 aldrig skulle blive brugt i klubben mere.

Hyldest til Cruyff under testkampen mellem Holland og Frankrig

FBL-NED-ESP-ANNIVERSARY-CRYJFF

Derfor var det også oplagt, at aftenens testkamp mod Frankrig på Amsterdam Arena skulle indeholde en lille mindehøjtidelighed for ekvilibristen med nummer 14, og det skete altså på noget utraditionel vis med en afbrydelse af spillet efter 14 minutter. Til ære for manden, som er blevet kaldt 'Spillets skaber' i kraft af sin fodboldforstand, der grundlagde den spilfilosofi, som FC Barcelona er den bedste eksponent for i dag. Både som spiller og træner høstede Johan Cruyff enorme triumfer i den catalanske storklub.

SPORT SOCCER

Mens der blev vist billeder af legenden på storskærm klappede fans, trænere og spillere af Johan Cruyff, der blot blev 68 år.

Hvad angår selve kampen stod den hollandske indsats langt fra mål med Cruyffs evner på en fodboldbanen. Da kampen blev afbrudt var stillingen allerede 2-0 til gæsterne fra Frankrig efter scoringer af Antoine Griezmann og Olivier Giroud.

Johan Cruyff

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.