Real Madrid balancerede på randen af et nyt pointtab, men blev reddet af Daniel Ceballos mod Alavés.

Vitoria. Efter tre pointtab i træk på hjemmebane har Real Madrid måttet se FC Barcelona åbne et hul på syv point i den spanske liga, og derfor var mestrene presset forud for udekampen mod Alavés.

Efter en svingende præstation lykkedes det at hente en sejr på 2-1 takket være to scoringer af det unge nyindkøb Daniel Ceballos, som fik sin debut i startopstillingen.

Trods de sløje resultater på det seneste havde Real-træner Zinedine Zidane valgt at fortsætte sit rotationsprincip.

Det havde sendt folk som Luka Modric og Gareth Bale på bænken, mens Ceballos og Lucas Vázquez fik chancen.

Allerede efter ti minutter gav det pote. I sin første start for Real Madrid gjorde Ceballos det til 1-0 med en flad afslutning fra kanten af feltet.

De forsvarende mestre sad på kampen og skabte chancer, men man fornemmede også, at den lidt sårbare defensiv også var kommet med til Baskerlandet.

Seks minutter før pausen udnyttede Alavés det til at score holdets første ligamål i sæsonen efter små 500 målløse minutter og en trænerfyring.

Munir El Haddadi kom fri i højre side på en kontra. Han fandt en fremadstormende Manu Garcia med et perfekt indlæg, og med et lige så perfekt hovedstød sendte han udligningen i kassen.

Glæden over første sæsonmål var dog kort. Tre minutter senere fumlede Alavés-keeper Fernando Pacheco med et indlæg, da han løb sammen med en forsvarsspiller.

Bolden landede for fødderne af Daniel Ceballos, som med en rolig inderside gjorde sig selv til dobbelt målscorer.

I anden halvleg forsømte Real Madrid endnu et par muligheder for at komme foran med to.

Cristiano Ronaldo ramte blandt andet stolpen efter en fræk dribling i feltet, anfører Sergio Ramos bød ind med en ægte direktør foran et tomt mål, mens Isco brændte alene igennem.

Men også Alavés var fortsat farlige. Inden for ti minutter måtte henholdsvis overligger og stolpe redde Keylor Navas fra at indkassere en udligning.

På utrolig vis kom der ikke flere scoringer i opgøret, og Real Madrid tog en smal sejr.