Lyt til artiklen

Hvis Rasmus Højlunds bankrådgiver ikke var klar over, at han var fodboldspiller, så har han nok spærret øjnene op over de seneste måneder.

Med kometfart har den 19-årige danske komet skiftet tilværelsen som FCK-reserve ud med en status som storindkøb i Serie A-klubben Atalanta efter et pitstop i Sturm Graz, og det skifte får det til at klirre i skattekisten hos den brandvarme dansker.

Ifølge B.T.s oplysninger er Højlund gået fra en FCK-løn i januar på 60.000 kroner om måneden til, at der nu ruller omkring 1,85 millioner kroner ind fra Atalanta brutto.

Om året er det en stigning fra godt 720.000 kroner til i omegnen af 22 millioner kroner!

Det havde måske fået nogle til at gå shop-amok – men Højlund har i stedet valgt en særdeles nobel tilgang til de penge, der følger med i en ultrarig fodboldverden.

»Jeg har ikke gjort noget for mig selv, som jeg lige kan tænke på. Men mine forældre har fået en smule af den økonomi, der er blevet sendt min vej, og det er det,« siger Rasmus Højlund til B.T. i landsholdslejren tirsdag.

Kun 108 dage efter sin debut for U21-landsholdet står han foran mulig debut på A-landsholdet, og den rejse har familien været en afgørende del af.

»Det er mine forældre, der har gjort, at jeg kan stå her i dag. Jeg kunne ikke være nået så langt uden dem, og det er derfor, jeg synes, de skulle have noget af den økonomi,« siger han og tilføjer om de nye nuller på bankkontoen:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Mit liv har ikke ændret sig mega meget. Økonomien er selvfølgelig et gode, der følger med som professionel fodboldspiller, men jeg er stadig bare Rasmus.«

Og Rasmus kunne for nylig juble med sin far over en landsholdsudtagelse, da Kasper Hjulmand kaldte den hurtige og stærke angriber til samling.

»Jeg fandt ud af det dagen før udtagelsen, hvor Kasper Hjulmand ringede til mig. Jeg sad på hotelværelset med min far, og vi gav hinanden en bjørnekrammer. Det var fedt, og der røg et par tårer eller to ned ad kinden, og jeg rystede måske lidt – det var mega fedt.«

»Min far var bare stolt og glad på mine vegne. Jeg fik også en masse lykønskninger fra folk, der skrev til mig, og det er dejligt at mærke den støtte,« fortæller Højlund.

Han kan se tilbage på et år, der har ændret karrieren totalt.

I januar hentede FCK pludselig masser af konkurrenter i angrebet, hvor det i forvejen ikke blev til meget spilletid. Han var ikke en del af FCK-planerne, og det skubbede angriberen ud i et karrieredefinerende skifte til østrigske Sturm Graz.

»Det er gået stærkt. Jeg fik et lille nederlag i FCK, og jeg havde brug for en ny udfordring. Det gik meget godt i Sturm Graz, kan man sige. Nu er jeg i Atalanta, og jeg har fået en fin start,« siger Højlund, der godt vil medgive, at han er en anelse overrasket over, hvor hurtigt karrieren har rykket sig.

»Jeg har altid haft en tro på mig selv, men det er måske gået lidt stærkere, end jeg havde regnet med. Men det er kun positivt.«

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og den fart er blandt andet blevet forstærket af at være bagest i køen i FCK.

»Det kom ud af det blå, at FCK lavede en kæmpe angriber-rokade. Jeg var ikke skuffet over dem, men jeg kunne godt have udfyldt min rolle og få gennembruddet der.«

»Man kan godt sige, jeg har haft noget at bevise. Det har givet mig noget motivation, og det har haft indflydelse,« siger Højlund, der nåede 32 kampe og fem mål i FCK-trøjen.

Nu tørner han i stedet ud for Atalanta i en af verdens største ligaer og står foran debut på det danske landshold.