Mens nogle toptrænere har travlt med at holde hænderne op foran munden, når de udsteder dessiner til deres spillere af frygt for at blive mundaflæst, så går Jürgen Klopp stadig sine egne veje.

Torsdag aften tabte Liverpool 0-1 ude i Liga Cup-semifinalen mod Southampton, og midt i anden halvleg forsøgte Klopp at rette op på tingenes tilstand.

Han gav Daniel Sturridge en lap papir, og efterfølgende løb Sturridge rundt og råbte ordrer ud til holdkammeraterne inde på banen.

Efter nederlaget forklarede Klopp, hvad der havde stået på sedlen, som Sturridge åbenlyst havde haft sit hyr med at slippe af med, da han var færdig med at videreformidle managerens planer:

»Nyt system. Hvad vi end skal kalde det, 3-5-2. Lucas tilbage, Emre på midten, to wings, to angribere. Halvt rum til Lallana og Coutinho. Det er det hele. Ikke mere information, men det var nok. Måske var det lidt for sent. Vi uddelte først sedlen, da kampen var sat i gang, det var vores fejl,« sagde Klopp selvbebrejdende til The Guardian.

En frustreret Klopp under kampen mod Southampton.
En frustreret Klopp under kampen mod Southampton. Foto: John Sibley
Vis mere

Og den tyske manager erkendte, at budskabet åbenbart ikke trængte lige hurtigt ind hos alle hans spillere.

»Syv-otte spillere forstod det med det samme. Roberto (Firmino, red) havde brug for lidt længere tid. Men han var tæt nok på os. Sådanne ting sker,« konstarede Klopp.

Det var i øvrigt bare tredje nederlag til Liverpool i denne sæson. De to første er kommet i Premier League. Ved alle tre tilfælde har Liverpool spillet i deres alternative, selvlysende udebanedragt. Det har allerede fået fans til at tale om, at der ligger en forbandelse over deres 'third kit', som flere æstetikere inden sæsonen kaldte 'muligvis den grimmeste nogensinde'.

Liverpool har stadig mulighed for at gøre bod for nederlaget, når Southampton kommer til Anfield til returkampen den 25. januar.