20-årige Rasmus Højlund scorede hattrick, da Danmark vandt 3-1 over Finland i EM-kvalifikationen.

Det danske herrelandshold i fodbold har måske fundet sin nye førsteangriber.

20-årige Rasmus Højlund kunne næsten ikke gøre bedre reklame for sig selv, for han blev den helt store helt i sin første landsholdsstart. Torsdag aften scorede han alle Danmarks tre mål i 3-1-sejren over Finland i den første kamp i EM-kvalifikationen.

To af målene faldt i kampens slutfase.

Landstræner Kasper Hjulmand og de danske spillere kan foruden den fornuftige start på kvalifikationen også kan glæde sig over at komme med det første gode modsvar på VM-fiaskoen i Qatar.

Det mest ærgerlige for holdet var, at forsvarsstjernen Andreas Christensen allerede måtte lade sig udskifte efter et kvarters spil. Hans deltagelse i søndagens kvalifikationskamp i Kasakhstan må betegnes som yderst tvivlsom.

Afløseren Victor Nelsson slap ikke heldigt fra kampen, da han var impliceret i Finlands mål.

649 dage tidligere mødtes Danmark og Finland også i Parken. Dengang fik Christian Eriksen hjertestop og måtte genoplives. Så dramatisk blev det heldigvis slet ikke torsdag aften.

Spillemæssigt var det som ventet med Danmark som det mest initiativrige hold med bolden ved fødderne, mens de robuste finner med succes satsede på kontraangreb.

I front havde Rasmus Højlund fået chancen fra start, og den greb han.

Han beskæftigede Finlands centerforsvar gennem hele kampen, og gentagne gange viste han prøver på, hvorfor han er et højtskattet talent, der besidder en god blanding af råstyrke, fart, teknik og afslutningsfærdigheder.

I det 21. minut scorede han kampens første mål, da han sled sig foran sin oppasser og styrede Alexander Bahs hårde indlæg i mål.

Siden måtte den stærke finske keeper Lukas Hradecky hive et par gode redninger frem på Højlunds forsøg, men i det 82. minut kunne Hradecky intet stille op.

Jonas Wind headede bolden på tværs foran mål, og Højlund skånede ingen i sine bestræbelser på at komme først på bolden.

Mellem Højlunds første og anden scoring havde Finland udlignet på en af holdets styrker: kontraangreb. Der skulle kun et langt udspark og tre hurtige finner til at lave en udligning otte minutter efter pausen.

Victor Nelsson blev fanget på mellemhånd, og så kunne Teemu Pukki spille FC Nordsjælland-ejede Oliver Antman fri, og alene med Kasper Schmeichel scorede Antman sikkert.

Danmark var tvunget længere frem igen, og inden for de første ti minutter efter udligningen blev det til først en misset friløber af Rasmus Højlund og dernæst et spark på overliggeren af Joakim Mæhle.

Også indskiftede Mohamed Daramy tilsluttede sig listen af syndere foran mål, før Rasmus Højlund fortjent afgjorde kampen til dansk fordel med et mål i det 82. minut.

Parkens nye helt satte trumf på i tillægstiden med målet til 3-1.