Der var ingen flybillet booket til FC København-stjernen Andreas Cornelius, da de danske mestre mandag fløj til Champions League-brag i Manchester.

Den brølstærke angriber vendte ellers tilbage i aktion i lørdagens kamp mod Vejle, og forinden havde han overfor B.T. proklameret, at kroppen er i 'tiptop' tilstand, efter en særlig behandling i Qatar.

Men den forklaring holder ikke helt vand, hvis man spørger Andreas Cornelius' cheftræner Jacob Neestrup, der altså har taget valget om, at den skadesplagede angriber bliver hjemme for at være klar mod Hvidovre IF lørdag.

For Cornelius har vist selektiv hukommelse, hvis man tolker på det svar, Neestrup gav på mandagens pressemøde forud for kampen mod Rasmus Højlund, Christian Eriksen og resten af Manchester Uniteds stjerner.»Det korte svar er, at det var ham, der sagde, at han var i 'tiptop' stand. Mere 'tiptop' stand er det jo så altså heller ikke,« lød det grinende fra Neestrup, inden han fortsatte:

FCKs Andreas Cornelius under superligakampen mellem Lyngby Boldklub og FC København lørdag den 22. juli 2023.
FCKs Andreas Cornelius under superligakampen mellem Lyngby Boldklub og FC København lørdag den 22. juli 2023. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Han er ikke skadet. Så der er ikke noget dramatik i det. Men vejen for ham i at komme tilbage er ved at lave nogle til- og fravalg for at kunne bruge ham i x antal minutter i efteråret, og det har hele tiden været planen, at han ikke skulle være med her, men i stedet med på lørdag.«

Og hvorfor vælger I så, at han ikke skal med til en Champions League-kamp?

»Vurderingen er, at han så tidligt i sit forløb efter den seneste skade ikke skal spille tre kampe på en uge,« forklarede FCK-bossen, inden han svarede på, om han forstår en undren over prioriteringen:

»Jeg kunne godt forstå, at folk undrede sig, før jeg lige fik det spørgsmål. Men efter at have svaret på det, synes jeg ikke, man kan undre sig.«

»Som forklaret, så er han ikke der, hvor han kan deltage i tre kampe på en uge. Det er det, der er svaret. Så det havde været dumt at tage ham med herover med den rejse, det er. Det er bedre, at han er hjemme at træne.«

I stedet for Cornelius har FC København senegalesiske Khouma Babacar med til Manchester, og han er således for første gang i godt et år med i en FCK-kamptrup.

Han var ellers sparket helt ud i kulden i FCK, men nu har han altså lavet et noget opsigtsvækkende comeback - læs om det LIGE HER.