Hun er en af verdens bedste fodboldspillere, men Pernille Harder er meget mere end det.

For den danske landsholdsstjerne glimrer ikke kun på fodboldbanen for Danmark og Chelsea. Nu får hun også anerkendelse for at være den næste generation af 'game changers'.

Det er det store amerikanske finansielle magasin Forbes, der hylder den 28-årige dansker på listen '30 Under 30'. Her udpeges 30 mennesker under 30 år, som gør en forskel i hver sin kategori. Harders er naturligvis sport.

'Stolt af at være udnævnt i Forbes' Under 30-liste i 2021. Det er en ære for mig at være en del af et fællesskab af unge pionerer og 'game changere', som alle har opnået store ting indenfor deres felt og påvirket verden betydeligt,' skriver Pernille Harder på Twitter.

Foto: JASON CAIRNDUFF
Vis mere

Foruden Pernille Harder er også store navne som fodboldspilleren Marcus Rashford, håndboldspilleren Stine Bredal Oftedal og cykelrytteren Tadej Pogacar med på listen. Pernille Harder får en kort begrundelse med på vejen af Forbes om, hvorfor hun er landet på listen.

»Pernille Harder skabte historie i professionel kvindefodbold sidste år, efter Chelsea angiveligt brugte rekordhøje 2,2 millioner for at få hende til fra Tyskland, hvilket så ud til at være en investering, der var det værd for den dobbelte vinder af årets kvindelige fodboldspiller i Europa.«

»Hun er også fortaler for LGBTQ+-rettigheder og ligestilling såvel som medlem af Common Goal – en social aktivisme-gruppe i fodbold,« skriver Forbes.

Det er altså fine ord om Pernille Harder, og det danske forbillede hylder i artiklen sin egen bedste mentor.

»Det er min mor. Jeg har altid været omgivet af stærke kvindelige karakterer, men alt, hvad jeg ved om hårdt arbejde, tro, accept og vigtigheden af altid at være mig selv, kan jeg takke hende for,« siger Pernille Harder til Forbes.