En 20-årig mand er mandag blevet udelukket fra Philips Stadium i de næste 40 år.

En 20-årig mand er mandag blevet tildelt en 40 år lang karantæne fra den hollandske fodboldklub PSV's hjemmebane, Philips Stadium.

Det sker, efter at han i alkoholpåvirket tilstand under en Europa League-kamp mod Sevilla løb på banen og overfaldt det spanske holds målmand Marko Dmitrovic.

PSV vil desuden undersøge, om det er muligt at afkræve manden erstatning for en eventuel økonomisk straf, som klubben bliver tildelt.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har således åbnet en disciplinærsag mod PSV.

Ud over 40 års forbud mod at komme på Philips Stadium har manden også fået et to års forbud mod at opholde sig i området omkring stadion.

Klubben oplyser på sin hjemmeside, at manden i forvejen havde karantæne mod at opholde sig på noget stadion i Holland. Men han havde til kampen mod Sevilla fået adgang med en billet købt af en ven.

For et par uger siden blev manden desuden idømt to måneders fængsel plus yderligere en måneds betinget fængsel for overfaldet.

- Handlingen er fuldstændig respektløs over for offeret, fodboldklubberne og alle sande tilhængere af PSV. Derudover blev den mistænkte dømt to gange i 2021 for fodboldrelaterede lovovertrædelser, lød det dengang i retten.

Nyhedsbureauet NTB skrev i forbindelse med fængselsdommeren, at manden desuden har mistet sit arbejde.

/ritzau/