(BT i Horsens): Morten Bruun får nu erstattet den EM-guldmedalje, som han fik stjålet sidste år. Det fandt han til sin egen overraskelse ud af under Dansk Fodbold Award i Horsens.

Da den tidligere EM-vinder 24. marts sidste år trådte ind på sin matrikel efter at have kommenteret Danmark – Island, fik han sig en slem overraskelse. En ubehagelig én af slagsen faktisk.

Mens han havde passet jobbet som kommentator og ekspert på Discovery Networks, havde tyve ransaget hans hjem og stjålet nogle af Bruuns mest affektionsværdige medaljer fra karrieren – mest prominent guldmedaljen fra EM-triumfen i 1992.Knap et år senere fik Bruun sig så endnu en overraskelse, men denne gang var der grund til at smile.

For under en gimmick i Dansk Fodbold Award-showet i Horsens, hvor de tre af de fire spillere, Johnny Mølby, Morten Bruun, Mogens Krogh, Peter Nielsen (var ikke til stede, red.), der ikke fik spilletid ved EM-triumfen, var på scenen, stod det pludselig klart, at Bruun blev genforenet med sin guldmedalje.

UEFA (det europæiske fodboldforbund, red.) har nemlig fået re-produceret guldmedaljen – og selvom Bruun i kølvandet på tyveriet med vanlig jysk besindighed udtalte, at han egentlig mest savnede sin guldmedalje fra det danske mesterskab med Silkeborg i 1994 – var han glad for gensynet, som han ikke kendte noget til, før han igen stod med medaljen i hånden midt på scenen i Horsens. Til sin store overraskelse.

Johnny Mølby fik lov at overrække medaljen til sin tidligere holdkammerat.

«Jeg er meget rørt. Det er jeg faktisk. Jeg vil ikke fortælle, hvor jeg vil gemme den,« smilede en tydeligt påvirket Bruun, da han modtog medaljen.