Den tidligere tyske landsholdsanfører Philipp Lahm (midten, red.) mener, FIFA Ballon d'Or-kåringen handler om popularitet og ikke mindst angribere. Her ses han løfte trofæet ved VM i Brasilien 2014.
Den tidligere tyske landsholdsanfører Philipp Lahm (midten, red.) mener, FIFA Ballon d'Or-kåringen handler om popularitet og ikke mindst angribere. Her ses han løfte trofæet ved VM i Brasilien 2014. Foto: DYLAN MARTINEZ

Bayern München-anføreren, Philipp Lahm, mener, FIFA's kåring af verdens bedste fodboldspiller er en popularitetskonkurrence.

»Hvad med at nominere næste års kandidater til FIFA's Ballon d'Or igennem Facebook? Det ville være en moderne måde at gøre det på, og resultatet ville højst sandsynligt blive det samme som mandagens kåring.«

Sådan skriver Philipp Lahm i en klumme for mediet Goal, men påpeger dog, at de tre nominerede til årets FIFA Ballon d'Or, Lionel Messi (vinder), Cristiano Ronaldo og Neymar alle har fortjent årets placeringer.

FBL-FIFA-BALLONDOR-GALAasgasdgf

Den tidligere tyske landsholdsanfører har selv i fem omgange givet sin stemme til kåringen om verdens bedste fodboldspiller og forklarer, at man i sådan en situation automatisk vil tænke på de mest synlige spillere - nemlig angriberne.

Messi

Philipp Lahm peger på, at det er meget sjældent, forsvarsspillere og målmænd vinder prisen. Det er en forenklet måde at se fodbold på, mener han:

»Selvfølgelig er øjeblikket, hvor bolden rammer nettet, fascinerende for børn, der spiller spillet og motiverer dem til at melde sig ind i en klub. Vores sport har brug for farlige angribere, målscorere og helte. Men fodbold er meget mere øjeblikkets triumf. Fodbold er teamwork, helhed, forsvar, assists og opofrelse,« skriver han i klummen for Goal.

DENMARK SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Derfor foreslår Philipp Lahm, at FIFA bør give fire priser fremfor en enkelt - til den bedste målmand, bedste forsvarsspiller, bedste midtbanespiller og bedste angriber. Han mener simpelthen ikke, man kan kåre en enkelt spiller som verdens bedste, og siger derfor tillykke til Lionel Messi med at være verdens bedste angriber.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.